Επίσημη teaser εικόνα από το νέο μικρό SUV της Jaguar [upd+νέες εικόνες]

Επίσημη teaser εικόνα από το νέο μικρό SUV της Jaguar [upd+νέες εικόνες]

Η πρώτη teaser εικόνα της E-Pace που θα παρουσιαστεί ολοκληρωτικά στις 13 Ιουλίου βρίσκεται ήδη στις οθόνες μας.

Το ολοκαίνουργιο κόμπακτ SUV της Jaguar θα είναι το μοντέλο με το οποίο η εταιρεία θα κλιμακώσει την επίθεση που έχει εξαπολύσει.

Η E-Pace, όπως θα ονομάζεται, αναμένεται να γίνει το best seller της εταιρείας παίρνοντας τη σκυτάλη από την πολύ πετυχημένη F-Pace. Με τη βοήθειά της, η Jaguar σημειώνει παγκοσμίως αύξηση των πωλήσεών της που στο διάστημα 2016-2017 έφτασε ακόμα και το 83%. Οπότε, είναι προφανές ότι το μέλλον αναμένεται ακόμα καλύτερο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε την Jaguar F-Pace 2.0d AWD Auto

Όπως φαίνεται και από τη μοναδική teaser εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής, το νέο μοντέλο θα ακολουθήσει από πολύ κοντά την εικόνα του μεγαλύτερου, όμως θα είναι σαφώς μικρότερο σε διαστάσεις. Για την ακρίβεια αναμένεται να είναι κοντά στα 4,45 m, προκειμένου να έρθει αντιμέτωπο με μοντέλα όπως το Audi Q3, η BMW X1 και η Mercedes-Benz GLA. Να θυμίσουμε εδώ, ότι πρόκειται για μια κατηγορία που αυξάνει το μερίδιό της στην αγορά με άλματα τα τελευταία χρόνια. Αλλά και σε απόλυτα νούμερα αυτό το κομμάτι των SUV είναι σημαντικό. Για την ακρίβεια, οι πωλήσεις της BMW X1 αυξήθηκαν κατά 47% τους πέντε πρώτους μήνες του 2017, οπότε και πουλήθηκαν 113.367 αυτοκίνητα. Για για να πάρουμε μια τάξη μεγέθους για το 2016, μόνο η Audi πούλησε περισσότερα από 230.000 Q3.

Η E-Pace θα χρησιμοποιεί το πάτωμα και τα μηχανικά μέρη των Range Rover Evoque και Land Rover Discovery Sport, κάτι που όπως έχουμε ξαναγράψει σημαίνει κινητήρα τοποθετημένο εγκάρσια, τετρακίνηση με πολύδισκο συμπλέκτη και είτε 6άρι χειροκίνητο είτε αυτόματο 9άρι κιβώτιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε την Jaguar XE 2.0d 180 PS Auto

Στους κινητήρες θα υπάρχει ό,τι πιο σύγχρονο έχει στις τάξεις της εταιρεία, άρα τους Ingenium βενζίνης και ντίζελ. Η γκάμα θα ξεκινάει από τους 150 ίππους στο πετρέλαιο και θα φτάνει τους 240 του 2λιτρου με τα δύο τούρμπο, ενώ αρχικά η ισχυρότερη έκδοση φαίνεται να είναι εκείνη με τον νέο 2λιτρο Ingenium βενζίνης των 250 ίππων.



Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι η E-Pace θα είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας με υβριδικό σύστημα, το οποίο θα αποτελείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ κι έναν καινούργιο 3κύλινδρο 1.500άρη Ingenium βενζίνης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε τη Jaguar XF 2.0d Auto

Σε όλες του τις εκδόσεις πάντως το μικρό SUV της Jaguar θα συντηρήσει την παράδοση που έχει χτίσει η εταιρεία γύρω από την κορυφαία οδική συμπεριφορά και αίσθηση, ενώ όπως λέει και ο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρεία: «Θα είναι μια ακόμα Jaguar που θα προκαλεί τις αισθήσεις».

Προφανώς είναι ακόμα πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τιμές, όμως η εκτίμησή μας είναι πως στη χώρα μας η E-Pace θα ξεκινάει λίγο πάνω από τις €40.000 για την έκδοση των 150 ίππων με κίνηση στους εμπρός τροχούς.

[Πηγή Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube