Επίσημο: Νέο Renault Mégane R.S. Trophy [video]

Επίσημο: Νέο Renault Mégane R.S. Trophy [video]

Αυτή είναι η κορυφαία έκδοση του γαλλικού hot hatch.

H Renault παρουσίασε πριν λίγες ώρες τη νέα κορυφαία έκδοση του Mégane R.S. που ονομάζεται Trophy. Οι αλλαγές σε σχέση με τις δύο απλούστερες εκδόσεις του μοντέλου, Sport και Cup, εντοπίζονται στην αυξημένη ισχύ του 1.8 τούρμπο και σε αλλαγές σε αρκετά μηχανικά μέρη.

Ο τούρμπο κινητήρας των 1,8 λίτρων κέρδισε 20 ακόμα άλογα, 300 συνολικά, και η ροπή ακούμπησε τα 40,8 kgm για την έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο και τα 42,8 kgm για αυτή με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη EDC. Αλλαγές συναντάμε και στην τουρμπίνα του κινητήρα που πλέον φέρει ορισμένα κεραμικά μέρη για μειωμένη τριβή, ενώ το νέο πίσω καζανάκι της εξάτμισης διαθέτει κλαπέτο για πιο εύηχη εκπνοή.

Renault Megane RS Trophy 1

Η νέα κορυφαία έκδοση Trophy βασίζεται στην Cup, αλλά έχει πιο σφιχτή ανάρτηση και φυσικά, μπλοκέ διαφορικό τύπου Torsen. Πιο συγκεκριμένα, τα αμορτισέρ είναι πιο σκληρά κατά 25%, τα ελατήρια 30% πιο σφιχτά και οι αντιστρεπτικές 10% πιο άκαμπτες. Επιπλέον, το νέο Trophy έχει μεγαλύτερες δισκόπλακες 355 mm με αλουμινένια καμπάνα που είναι όχι μόνο καλύτεροι σε απόδοση και ψύξη αλλά και σημαντικά πιο ελαφριοί. Εξοικονομούν 1,8 kg σε κάθε τροχό για την ακρίβεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Renault Mégane R.S.

Νέας σχεδίασης είναι και οι τροχοί αλουμινίου 19” που ντύνονται με ελαστικά της Bridgestone, με τον προαιρετικό εξοπλισμό να περιλαμβάνει και διαφορετικής σχεδίασης 19ρηδες τροχούς που όμως μειώνουν το βάρος σε κάθε άκρο κατά 2 kg.

Renault Megane RS Trophy 2

Οι επιδόσεις που να ανακοινώνει η Renault Sport αναφέρουν επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε 5,7” και τελική ταχύτητα 260 km/h. Τέλος, το παρόν δίνει και το σύστημα τετραδιεύθυνσης 4Control, ενώ στο προαιρετικό εξοπλισμό συναντάμε και τα μπάκετ καθίσματα της Recaro που είναι ντυμένα με alcantara και εξασφαλίζουν χαμηλότερη θέση οδήγησης κατά 20 mm.

[Πηγή: Renault]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube