Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz G-Class [video]

Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz G-Class [video]

Παρουσιάστηκε η νέα γενιά του εμβληματικού 4x4 της Mercedes-Benz.

Η G-Class είναι ένα μοντέλο σύμβολο στην γκάμα της Mercedes-Benz και η νέα της γενιά ευελπιστεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο αυτή την αναγνωρισιμότητα.

Ο επανασχεδιασμός ενός συμβόλου δεν είναι εύκολη υπόθεση για πολλούς λόγους, για αυτό και η Mercedes-Benz προτίμησε να πατήσει στις σχεδιαστικές αρχές και αξίες του μοντέλου και να διατηρήσει την τετράγωνη αισθητική του.

Στο εμπρός μέρος βρίσκουμε νέα μάσκα και φώτα, ενώ το καπό και ο προφυλακτήρας έχουν επανασχεδιαστεί με γνώμονα την καλύτερη αεροδυναμική απόδοση.

Πίσω, συναντάμε νέα σχεδίαση στα φώτα τύπου Led, νέα πέμπτη πόρτα και προφυλακτήρα με περισσότερες καμπύλες.

Παρά την οικεία εμφάνιση, η νέα G-Class έχει ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις, 53 mm μεγαλύτερο μήκος και 121 mm μεγαλύτερο πλάτος, με αποτέλεσμα να προσφέρει και καλύτερους χώρους.

Αλλαγές συναντάμε και στην καμπίνα, όπου βρίσκουμε νέο τιμόνι και νέες διακοσμητικές φάσες από μέταλλο, ξύλο ή ανθρακονήματα. Ο αναλογικός πίνακας οργάνων έχει εμπλουτιστεί με επιπλέον πληροφορία, με τον προαιρετικό εξοπλισμό να περιλαμβάνει και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3” για να ταιριάζει ακόμα πιο πολύ την αντίστοιχου μεγέθους οθόνη του συστήματος πλοήγησης και πολυμέσων. Κατά τα άλλα, συναντάμε όλες τις κλασικές ευκολίες και ανέσεις, όπως θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός και πίσω, ηχοσύστημα υψηλής πιστότητας με 7 ηχεία και πάρα πολλές θήκες για τα μικροαντικείμενά σας.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό συναντάμε αρκετές επιλογές στις δερμάτινες επενδύσεις, surround ηχοσύστημα της Burmester με 16 ηχεία, κλιματιζόμενα εμπρός καθίσματα με λειτουργία μασάζ και πολλά άλλα.

Η νέα Mercedes-Benz G-Class ξεκινά το εμπορικό της λανσάρισμα με την έκδοση G 500 με 4λιτρο V8 biturbo βενζινοκινητήρα που αποδίδει 422 ίππους και 62,1 kgm ροπή από τις 2.000 έως τις 4.750 rpm. Συνδυάζεται με 9άρι αυτόματο κιβώτιο και φυσικά κινεί και τους τέσσερις τροχούς.

Η νέα G-Class είναι ελαφρύτερη κατά 170 kg και χρησιμοποιεί ένα πλαίσιο τύπου σκάλας και η κίνηση περνά μέσα από τρία διαφορικά. Οι μεγαλύτερες αλλαγές εντοπίζονται στη νέα ανεξάρτητη ανάρτηση του εμπρός άξονα. Νέος είναι και ο πίσω άκαμπτος άξονας, που σύμφωνα με την Mercedes-Benz, φροντίζει για καλύτερη επαφή με το έδαφος. Στον έξτρα εξοπλισμό βέβαια βρίσκουμε και αερανάρτηση.

Οι γωνίες προσέγγισης και αποχώρησης είναι 31 και 30 μοίρες αντίστοιχα, ενώ έχει δυνατότητα προσπέλασης υδάτινου κωλύματος μέχρι 70 cm. Η μέγιστη απόσταση από το έδαφος που ανακοινώνει η Mercedes-Benz για τη νέα G-Class είναι 24,1 cm.

Άλλα χαρακτηριστικά που δίνουν έμφαση στην εκτός δρόμου οδήγηση είναι ένα νέο transfer case και η λειτουργία G-Mode που επεμβαίνει στο γκάζι, το τιμόνι και την ανάρτηση, με στόχο τις μέγιστες εκτός δρόμου ικανότητες.

Η εμπορική καριέρα της νέας Mercedes-Benz G-Class θα ξεκινήσει το καλοκαίρι και η τιμή λανσαρίσματος στη Γερμανία έχει καθοριστεί στις €107.040.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube