Επίσημο: Νέα BMW X5 [video]

Επίσημο: Νέα BMW X5 [video]

Παρουσιάστηκε η τέταρτη γενιά του μεγάλου πολυτελούς SUV.

Η νέα τέταρτη γενιά της BMW X5 υπόσχεται, σύμφωνα με τον Project Manager του μοντέλου Johann Kistler, ένα νέο επίπεδο άνεσης και ποιότητας. Σύμφωνα μάλιστα με τα λεγόμενά του, αυτό επετεύχθη χάρη στη χρήση της σύγχρονης πλατφόρμας CLAR που χρησιμοποιούν και οι Σειρές 5 και 7.

Ο κ. Kistler ανέφερε ότι οι ικανότητες της νέας Χ5 έχουν ανέβει επίπεδο, με τα καθιερωμένα κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις του μοντέλου να έχουν εμπλουτιστεί με μεγάλες δόσεις άνεσης. Σύμφωνα με την BMW, οι αναβαθμίσεις που έχει υποστεί το νέο μοντέλο την φέρνουν στην κορυφή της κατηγορίας σε όλους τους τομείς.

Η επίσημη παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί στην Έκθεση του Παρισιού τον Οκτώβριο και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η εμπορική του πορεία. Η νέα γενιά έχει εξελιχθεί από το μηδέν με στόχο να αποτελέσει το καλύτερο «δώρο» που της κάνει η BMW για την 20ή επέτειο από την πρώτη εμφάνιση της.

BMW X5 2018 1

Πέρα όμως από τη νέα πλατφόρμα, που θα χρησιμοποιεί και η μεγαλύτερη X7, η νέα X5 είναι μεγαλύτερη μέσα έξω, έχει αναβαθμισμένους κινητήρες και νέα συστήματα στην πολυτελέστερη καμπίνα, όπως ο σύγχρονος ψηφιακός πίνακας οργάνων που διαθέτουν και άλλα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας.

Πέρα από την τετραδιεύθυνση και τις ενεργές αντιστρεπτικές, η νέα BMW X5 διαθέτει και νέα αερανάρτηση για τον εμπρός και τον πίσω άξονα. Διαθέσιμη ως μέρος του Off Road Pack που περιλαμβάνει ρυθμίσεις off-road mode και κλείδωμα διαφορικού, αντικαθιστά αυτήν του προηγούμενου μοντέλου που είχε αερανάρτηση μόνο στον πίσω άξονα. Εμπρός βρίσκουμε διπλά ψαλίδια και πίσω ανάρτηση πέντε συνδέσμων.

Η νέα πλατφόρμα χαρίζει και αυξημένη ακαμψία, σε ποσοστό 33%, σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, ενώ θα αποτελέσει και τη βάση για τη νέα τρίτη γενιά της X6 που θα παρουσιαστεί σε περίπου ένα χρόνο.

BMW X5 2018 2

Από πλευράς διαστάσεων, το μήκος της νέας BMW X5 έχει μεγαλώσει κατά 36 mm φτάνοντας τα 4.922 mm, το πλάτος αυξήθηκε κατά 66 mm ακουμπώντας τα 2.004 mm και το ύψος αυξήθηκε κατά 19 mm για να φτάσει τα 1.745 mm. Το μεταξόνιο της νέας γενιάς είναι 2.975 mm, πράγμα που σημαίνει ότι έχει μεγαλώσει κατά 42 mm, ενώ βοηθά στη μείωση του μήκους των προβόλων και την διευκόλυνση της επιβίβασης χάρη στις μεγαλύτερες πόρτες εμπρός και πίσω.

Παρά το γεγονός ότι η καμπίνα της νέας X5 είναι αρκετά πιο ευρύχωρη, η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ είναι ίδια με της προηγούμενης γενιάς (645 lt). Αυτό που έχει αλλάξει είναι οι ηλεκτρικές ευκολίες που συνοδεύουν τον χώρο αποσκευών, όπως τα δύο ηλεκτρικά ανοιγόμενα τμήματα της πίσω πόρτας και την ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη εταζέρα που μπορεί με το πάτημα ενός κουμπιού να αποθηκευτεί στο πάτωμα του χώρου.

Σχεδιαστικά, η νέα BMW X5 αποτελεί μια φυσική εξέλιξη της σχεδιαστικής γλώσσας του μοντέλου, με ακόμα μεγαλύτερη μάσκα, εντονότερες ακμές και περισσότερες ανάγλυφες επιφάνειες. Η μάσκα εξακολουθεί να διαθέτει ενεργές γρίλιες που ευνοούν και την αεροδυναμική απόδοση (0.31). Τα νέα εμπρός φώτα διατίθενται προαιρετικά με τεχνολογία Laser που εξασφαλίζουν 200 μέτρα μακρύτερη δέσμη φωτός σε σχέση με τα LED.

BMW X5 2018 3

Εσωτερικά, η αρκετά πιο ευρύχωρη καμπίνα διαθέτει ένα νέας σχεδίασης ογκώδες ταμπλό με περισσότερες ακμές. Μπροστά από τον οδηγό βρίσκουμε τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3”, ενώ στο κέντρο δεσπόζει μια αντίστοιχου μεγέθους έγχρωμη οθόνη αφής που υποστηρίζεται από το iDrive7 και δυνατότητα εντολών με τη φωνή ή με χειρονομίες. Ακόμα, σύμφωνα με την BMW, η τρίτη σειρά καθισμάτων προσφέρει μεγαλύτερο χώρο για τα πόδια σε σχέση με τον αντίστοιχο της προηγούμενης γενιάς.

Το λανσάρισμα της νέας BMW X5 συνοδεύεται από τέσσερις εκδόσεις κινητήρα, δύο βενζίνης και δύο πετρελαίου. Η βασική βενζινοκίνητη έκδοση αφορά τον 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά Twin Power Turbo με τους 340 ίππους (xDrive40i) και ακολουθεί η V8 με νέο μοτέρ που αποδίδει 462 ίππους (xDrive50i). Στην πετρελαιοκίνητη γκάμα βρίσκουμε δύο 3λιτρα εξακύλινδρα σε σειρά σύνολα με 265 (xDrive30d) και 400 ίππους (quad turbo, X5 M50d). Όλες οι εκδόσεις κινητήρα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο οχτώ σχέσεων. Στο άμεσο μέλλον θα δούμε και έκδοση με τον 2λιτρο 4κύλινδρο Twin Power Turbo που θα αποτελεί μέρος του υβριδικού συστήματος κίνησης της έκδοσης xDrive40e.

BMW X5 2018 4

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube