Επίσημο: Η νέα Maserati Levante

Επίσημο: Η νέα Maserati Levante

H Maserati έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου της SUV.

Μετά από διαρροές στο διαδίκτυο, η Maserati αναγκάστηκε να αποκαλύψει πρόωρα τη νέα Levante, μέσω φωτογραφιών του εξωτερικού της, πριν την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου στο Σαλόνι της Γενεύης, την 1η Μαρτίου.

Η Levante έχει, κατά τον κατασκευαστή της, «ξεχωριστό ιταλικό χαρακτήρα», με επιθετικό εμπρός μέρος που περιλαμβάνει μια τονισμένη χρωμέ εξαγωνική μάσκα με την τρίαινα, λεπτούς προβολείς με στριπάκια LED ημέρας, και στρογγυλά φώτα ομίχλης. Η σπορ σχεδίαση συνεχίζεται στο πολύ κεκλιμένο παρμπρίζ, τους κλασικούς αεραγωγούς στα φτερά και τη χυτή γραμμή της σκεπής. Τα παράθυρα είναι χωρίς πλαίσια, οι «ώμοι» πίσω μυώδεις και την πίσω κολόνα στολίζει επίσης η χαρακτηριστική Saetta (τρίαινα) της Maserati.

Η Maserati δεν αποκάλυψε τεχνικά στοιχεία, είπε όμως ότι το πλαίσιο της Levante «είναι σχεδιασμένο για να συνδυάζει την εξαιρετική συμπεριφορά σε δρόμο, που χαρακτηρίζει κάθε Maserati, με ασυναγώνιστο κράτημα ακόμη και σε επιφάνειες με πολύ χαμηλή πρόσφυση, καθώς και εξαιρετικές επιδόσεις και άνεση εκτός δρόμου». Για να το επιτύχουν αυτό, όλες οι Levante θα είναι εφοδιασμένες με το «έξυπνο» σύστημα τετρακίνησης Q4, καθώς και με μια εξελιγμένη ανάρτηση με αερόσουστες και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ.

Οι κινητήρες θα είναι διάφοροι βενζίνης και ντίζελ, προερχόμενοι μάλλον από την Quattroporte αλλά με διαφορετικές ρυθμίσεις, ενώ ειδικές ρυθμίσεις θα έχει και το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, το νέο SUV θα έχει έναν 3λιτρο V6 biturbo βενζίνης, με ιπποδυνάμεις από 350 έως 430 PS, που θα δίνουν στη Levante επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,3” και 5,2” αντίστοιχα, ενώ η δυνατή έκδοση θα φτάνει τα 265 km/h.

O 3λιτρος V6 τουρμποντίζελ θα αποδίδει 275 PS και θα δίνει 0-100 σε 6,9” και τελική 230 km/h, αλλά με σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.  

Οι πρώτες Lavante ήδη έχουν βγει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου Mirafiori στο Τορίνο, και οι πωλήσεις στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν την άνοιξη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube