Επετειακό Peugeot 208 GTi στο Goodwood Festival of Speed

Επετειακό Peugeot 208 GTi στο Goodwood Festival of Speed

Θα παρουσιαστεί με την ευκαιρία των 30 χρόνων από το λανσάρισμα του θρυλικού 205 GTi.

Οι Γάλλοι και δη της Peugeot, έχουν μια ιδιαίτερη ιστορία πίσω από τα διακριτικά GTi. Ιστορία που έχει άρρηκτα δεθεί με ουκ ολίγες περγαμηνές σε πίστες αλλά και σε ειδικές διαδρομές.

Ένα από τα πλέον θρυλικά αυτοκίνητά τους, που τίμησε δεόντως τα διακριτικά GTi είναι το 205, που φέτος συμπληρώνει τριάντα χρόνια από το λανσάρισμα του. Με την ευκαιρία αυτή η Peugeot θα παρουσιάσει το Σαββατοκύριακο 27-29 Ιουνίου στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood μια επετειακή έκδοση του τελευταίου της GTi, του 208.

Οι προδιαγραφές του ειδικού αυτού 208 GTi 30th Anniversary Limited Edition δεν είναι ακόμη γνωστές και φαίνεται ότι η εταιρία τις φυλά ως έκπληξη για το φεστιβάλ.

Είναι σίγουρο όμως ότι το αυτοκίνητο θα είναι εντελώς ξεχωριστό και ακόμη πιο όμορφο από το «κοινό» GTi. Στο Goodwood η Peugeot θα έχει επίσης μια πλήρη σειρά των αγωνιστικών της αυτοκινήτων που έγραψαν χρυσές σελίδες στην ιστορία του motorsport, καθώς και το ολοκαίνουργιο 2008 DKR με το οποίο θα κυνηγήσει τη νίκη στο επόμενο Rally Dakar.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube