Ηλεκτρικός προάγγελος η επόμενη γενιά της Lamborghini Aventador

Ηλεκτρικός προάγγελος η επόμενη γενιά της Lamborghini Aventador

Η νέα Aventador V12 Hybrid θα εισάγει μια νέα γενιά εξηλεκτρισμένων Lamborghini.

Η επόμενη γενιά της ναυαρχίδας της Lamborghini θα παρουσιαστεί στις αρχές της επόμενης δεκαετίας και θα ενστερνιστεί την υβριδική τεχνολογία. Το προϊοντικό πλάνο της Lamborghini δεν αναφέρει μόνο την Aventador V12 Hybrid, αλλά περιλαμβάνει και την επόμενη γενιά της Huracán με υβριδικό V10 και ίσως ένα νέο μέλος στην οικογένεια, το τέταρτο μετά την Urus.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τις Lamborghini Huracán LP610-4 & LP580-2 [video]

Η επιβεβαίωση για ένα υβριδικό σύστημα κίνησης με V12 θερμικό κινητήρα στην επόμενη γενιά της Aventador, είχε προέλθει από τον προϊστάμενο του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της ιταλικής εταιρείας, Maurizio Reggiani, τον περασμένο Ιανουάριο. Τώρα όμως, στο πλαίσιο του Goodwood Festival of Speed 2018  το αφεντικό της Lambo Stefano Domenicali ανέφερε ότι η νέα Aventador θα είναι V12 Hybrid.

Lambo V12

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ναυαρχίδα της Lamborghini θα διατηρήσει για ευνόητους λόγους τον εμβληματικό V12. Τα στελέχη όμως της φίρμας θα πρέπει να συζητήσουν για το μέλλον της Huracán, και πιο συγκεκριμένα για τον κινητήρα που θα την εφοδιάζει. Σίγουρα, ο V10 έχει προτεραιότητα στους μελλοντικούς συνδυασμούς, αλλά ακόμα παίζεται το μέλλον του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Lamborghini Aventador S [video]

Τέλος, τα έσοδα που θα προκύψουν από τις πωλήσεις της νέας Urus (4.500 – 5.000 αυτοκίνητα το χρόνο), θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν την δημιουργία και μιας τέταρτης γραμμής παραγωγής για ένα νέο μοντέλο, το τέταρτο της ιταλικής εταιρείας. Ο κ. Domenicali και οι συνεργάτες τους σκέφτονται ήδη την επέκταση της γκάμας, αλλά το νέο μοντέλο θα πρέπει να παρουσιαστεί την κατάλληλη στιγμή και να «κουμπώσει» σωστά, τόσο στην γκάμα, όσο και στον εμπορικό στίβο μιας νέας ίσως κατηγορίας για την Lamborghini.

Lamborghini Aventador S

[Πηγή: Auto Express UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube