Ηλεκτρική έκδοση του Fiat 500 αποκλειστικά για τις ΗΠΑ

Ηλεκτρική έκδοση του Fiat 500 αποκλειστικά για τις ΗΠΑ

Στην Ευρώπη το παρουσιάζει, στις ΗΠΑ το δίνει. Ο λόγος για την Fiat, η οποία στην προσεχή έκθεση της Γενεύης θα παρουσιάσει μια ηλεκτρική έκδοση του 500 που θα διατεθεί όμως μόνο στις ΗΠΑ, το β’ εξάμηνο του 2013.

Το 500e εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 111 PS, ενώ οι μπαταρίες του μπορούν να φορτιστούν πλήρως σε λιγότερες από τέσσερις ώρες, ενώ οι δοκιμές που διεξήχθησαν σε συνεργασία με την EPA (US Environmental Protection Agency) έδειξαν ότι με μια πλήρη φόρτιση το 500e έχει αυτονομία περίπου 140 km. Τιμή κορυφαία αυτή τη στιγμή, συγκριτικά με τα υπόλοιπα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην αγορά των ΗΠΑ.

Εξωτερικά το ηλεκτρικό 500 διατηρεί το ρετρό στιλ των συμβατικών εκδόσεων, δέχθηκε όμως μερικές αλλαγές προκειμένου να βελτιωθεί η αεροδυναμική του απόδοση. Το 500e πέρασε περισσότερες από 140 ώρες στην αεροδυναμική σήραγγα και το αποτέλεσμα ήταν η αεροδυναμική του απόδοση να βελτιωθεί κατά 13%.

Εσωτερικά, η κυριότερη αλλαγή εντοπίζεται στον πίνακα οργάνων, ο οποίος έδωσε τη θέση του σε μια έγχρωμη οθόνη 7’’. Εκεί απεικονίζονται όλες οι απαραίτητες ενδείξεις, όπως και την ενέργεια που απομένει στην μπαταρία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube