Έκθεση Νέας Υόρκης: Νέο Mitsubishi Mirage [video]

Έκθεση Νέας Υόρκης: Νέο Mitsubishi Mirage [video]

Ο αντικαταστάτης του Colt θα διατίθεται με 3κύλινδρους κινητήρες χαμηλής κατανάλωσης και εκπομπές κάτω από τα 100 g/km, κατά συνέπεια με απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Το πρόσφατο Mitsubishi Mirage θα βρίσκεται και αυτό στο Σαλόνι της νέας Υόρκης, την προσεχή εβδομάδα. Το Mirage θα αντικαταστήσει το Colt στην γκάμα της Mitsubishi, όταν θα έρθει στην Ελλάδα αργότερα μέσα στο 2013.

Το νέο Mirage κατασκευάζεται με την αρχιτεκτονική RISE (Reinforced Impact Safety Evolution) που χρησιμοποιεί ατσάλι υψηλής αντοχής για μια υπέρ-ισχυρή δομή στο αυτοφερόμενο πλαίσιο. Παράλληλα όμως με την ενίσχυση της ασφάλειας, μέσω της RISE επετεύχθη και μείωση στο βάρος, όπου το Mirage στην πιο ελαφριά εκδοχή του ζυγίζει μόλις 845 kg.
    
Η Mitsubishi δηλώνει ότι το σχέδιο του Mirage είναι προϊόν εκτεταμένης μελέτης σε αεροσήραγγα, κάτι που το καθιστά το πιο αεροδυναμικό σουπερμίνι της αγοράς, πιο αεροδυναμικό ακόμη και από μια Porsche Boxster. Η συνολική του απόδοση ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τα λάστιχα χαμηλής αντίστασης στην κύλιση και από την ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Η γκάμα του Mirage περιλαμβάνει δύο κινητήρες, τρεις εκδόσεις εξοπλισμού και δύο όσον αφορά τη μετάδοση. Και οι δύο κινητήρες είναι 3κύλινδροι, 1.000 και 1.200 cc. Τα βασικό Mirage «1» θα είναι διαθέσιμο μόνο με το μικρότερο κινητήρα. Το 1.200άρι θα διατίθεται με τον εξοπλισμό «2» και «3», και με τους δύο να διαθέτουν στάνταρ stop/start. Στάνταρ θα είναι το 5άρι σασμάν, με το κιβώτιο διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης INVECS-III να τοποθετείται έξτρα στην ακριβή έκδοση του Mirage 1.2. Όλα τα Mirage θα εκπέμπουν CO2 κάτω από 100 g/km και η κατανάλωση θα κυμαίνεται από 4,1 έως 4,3 lt/100 km.  

Η Mitsubishi σχεδίασε το εσωτερικό του Mirage χρησιμοποιώντας ένα μοτίβο «Ζεν» για να διασφαλίσει ένα συνδυασμό κομψότητας και πρακτικότητας. Ο βασικός εξοπλισμός σε όλα τα Mirage περιλαμβάνει ηχοσύστημα με θύρα USB, πλευρικούς αερόσακους και εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα. Στο επίπεδο «2» προστίθεται κλιματισμός, κεντρικό κλείδωμα και ηλεκτρικοί καθρέφτες, επίπεδο που το πιθανότερο είναι να αποτελέσει τη βασική ελληνική έκδοση. Ζάντες αλουμινίου και φώτα ομίχλης προστίθενται με τη σειρά τους στο επίπεδο εξοπλισμού «3».   

Η εκτιμώμενη τιμή εκκίνησης του Mitsubishi Mirage θα ξεκινά από τα 11.500 για το 1.000άρι και θα φτάνει τα 16.000 για το ακριβό 1.200άρι με το κιβώτιο CVT.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube