Έκθεση Γενεύης: Νέο Volkswagen Touran 2016 [video]

Έκθεση Γενεύης: Νέο Volkswagen Touran 2016 [video]

Σήμερα η VW παρουσίασε την τρίτη, κατά σειρά, γενιά του μεσαίου πολυμορφικού Touran σε επίσημο ντεμπούτο της στη Γενεύη.

Το ολοκαίνουργιο Touran βασίζεται στη διαμορφώσιμη πλατφόρμα MQB του γκρουπ και είναι 13 πόντους μακρύτερο από τον προκάτοχό του.

Επίσης, το μεταξόνιο έχει μεγαλώσει κατά 11,3 cm, με αποτέλεσμα μεγαλύτερο χώρο για τους επιβάτες αλλά και τις αποσκευές. To νέο Touran θα διατίθεται σε 5θέσιο ή 7θέσιο, με δυνατότητα φόρτωσης 1.040 λίτρων (+48 lt) ή 1.980 lt με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα. Χωρητικότητα που κατά τη VW, το κατατάσσει στην κορυφαία θέση της κατηγορίας σε αυτόν τον τομέα.

Παρά τις μεγαλύτερες διαστάσεις, το νέο Touran είναι (ανάλογα με την έκδοση) έως 62 kg ελαφρύτερο χάρη στη νέα πλατφόρμα.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει έξι σύνολα, τρία βενζίνης και τρία ντίζελ. Οι βενζινοκινητήρες είναι οι 1.2 TSI, 1.4 TSI και 1.8 TSI με 110, 150 και 180 PS αντίστοιχα. Η γκάμα των πετρελαιοκινητήρων αποτελείται από τον 1.6 TDI των 110 PS, που με το επτατάχυτο ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG καταναλώνει μόλις 4,1 lt/100 km, και δύο έκδόσεις του δίλιτρου TDI, με 150 και 190 PS. Όλα τα μοτέρ εξοπλίζονται με σύστημα start/stop που, σε συνδυασμό με άλλες μηχανολογικές και αεροδυναμικές αναβαθμίσεις, κάνουν το νέο Touran 19% πιο αποδοτικό από το μοντέλο που αντικαθιστά.

Οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν από μια γκάμα πέντε συστημάτων πολυμέσων, με τα τρία κορυφαία να διαθέτουν Apple Car Play, Google Android Auto και MirrorLink. Υπάρχει επίσης έξτρα η δυνατότητα ηλεκτρονικής ενίσχυσης της φωνής του οδηγού ή των επιβατών, μέσω των μεγαφώνων του ηχοσυστήματος, για να ακούει ο ένας τι λέει ο άλλος.

Η  ελληνική αντιπροσωπεία της Volkswagen, η Kosmocar, θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες του νέου Touran από το καλοκαίρι, με τις πρώτες παραδόσεις να εκτιμώνται ύστερα από τον Ιούλιο.

[Πηγή Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube