Έκθεση Φρανκφούρτης: Suzuki Baleno [video]

Έκθεση Φρανκφούρτης: Suzuki Baleno [video]

Αποκαλύφθηκε το νέο σουπερμίνι της Suzuki.

Σε αποκάλυψη της νέας γενιάς του Baleno προχώρησε η Suzuki. Στόχος του νέου μοντέλου είναι να «κλέψει» πωλήσεις από τα σουπερμίνι και τα μικρά οικογενειακά, χάρη στον μεγάλο χώρο αποσκευών του.

Το νέο Baleno «κάθεται» στην γκάμα της Suzuki πάνω από το Swift, διαθέτοντας μήκος 3.995 mm, αλλά και χαμηλότερη γραμμή οροφής για πιο δυναμική εμφάνιση. Οι διαστάσεις του το κατατάσσουν στην καρδιά των σουπερμίνι, αλλά ο χώρος αποσκευών του βρίσκεται σε χωρητικότητα στην αμέσως επόμενη κατηγόρια (355 lt), αυτή των μικρών οικογενειακών.

Βασίζεται σε μία νέα πλατφόρμα της Suzuki που θα «φιλοξενήσει» και άλλα δύο μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας: ένα μικρό SUV και το επόμενο Swift. Οι κινητήρες που θα το εφοδιάζουν το νέο Baleno είναι ο 1.2 DualJet με 90 ίππους και ο νέος τρικύλινδρος τούρμπο 1.0 BoosterJet με 110 ίππους και 17,3 kgm ροπής.

Επιπλέον, θα έχει και μία mild hybrid έκδοση με την τεχνολογία SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki). Η τελευταία πρόκειται για έναν εναλλάκτη-μίζα που, όπως λέει η Suzuki, «υποβοηθεί τον κινητήρα» καθιστώντας το Baleno ένα είδος micro-hybrid χωρίς το επιπλέον κόστος των καθεαυτού υβριδικών συστημάτων κίνησης.

Στην καμπίνα του νέου Suzuki Baleno συναντάμε ένα λακωνικής σχεδίασης ταμπλό με λίγα κουμπιά. Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει το σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων με την οθόνη αφής 7”.

Το νέο Suzuki Baleno θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα την άνοιξη του 2016.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube