Είναι αυτή η Ferrari 488 Challenge Stradale;

Είναι αυτή η Ferrari 488 Challenge Stradale;

Ένα καμουφλαρισμένο στα σημεία πρωτότυπο δοκιμών δείχνει ότι πλησιάζει η ώρα για την ειδική έκδοση της 488.

Οι φωτογράφοι εντόπισαν γύρω από το Maranello σε δοκιμές εξέλιξης αυτό το πρωτότυπο δοκιμών. Εκ πρώτης όψεως είναι μια Ferrari 488. Μια πιο προσεκτική ματιά δείχνει ότι… όντως είναι μία 488.

Οι κατάσκοποι που την είδαν από κοντά δεν έχουν λόγους να πιστεύουν ότι είναι μια άλλη πλατφόρμα με καβούκι 488. Οι διαστάσεις μοιάζουν οι ίδιες (μήκος, πλάτος, μεταξόνιο) και η ποιότητα της συναρμογής των πάνελ του αμαξώματος δεν δείχνει να έχει πέσει πολύ «κόψε ράψε». Οπότε δεν μιλάμε για τη νέα Ferrari Dino.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ferrari 488 Spider [video]

Το αυτοκίνητο είναι καμουφλαρισμένο στον εμπρός προφυλακτήρα, στα μαρσπιέ και στις εισαγωγές αέρα προς τον κινητήρα. Είναι επίσης σκεπασμένο το κανονικά διάφανο κάλυμμα του μοτέρ. Όλα αυτά μας κάνουν να πιστεύουμε ότι πιθανώς πρόκειται για τη σκληροπυρηνική έκδοση της Ferrari 488, τη Speciale, Scuderia, Challenge Stradale ή όπως αλλιώς επιλέξουν αυτή τη φορά να την πουν. Είναι η έκδοση δρόμου του αγωνιστικού που φτιάχνει το εργοστάσιο για το ενιαίο πρωτάθλημα που διοργανώνει από την εποχή της Ferrari 348. Ή, αν προτιμάτε, την πιο μακρινή συγγένεια, η έκδοση δρόμου του αγωνιστικού προδιαγραφών GTE και GT3 που συμμετέχει στο Le Mans και στο ALMS στην Αμερική.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ferrari 458 Speciale [video]

Είδαμε πριν λίγο καιρό την αγωνιστική 488 του Ferrari Challenge σε δοκιμές στη Monza. Και τα σημεία που είναι καμουφλαρισμένο αυτό το πρωτότυπο είναι αυτά στα οποία υπάρχουν συνήθως αλλαγές στο αεροδυναμικό κοστούμι της «απλής» έκδοσης κάθε 8κύλινδρου GT της Ferrari σε σχέση με την ειδική. Κρίνοντας ας πούμε από το πιο πρόσφατο παράδειγμα, την 458 Italia και την 458 Speciale.



[Πηγή Autoevolution

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube