Η Volkswagen ετοιμάζεται για την κάμπριο έκδοση του T-Roc

Η Volkswagen ετοιμάζεται για την κάμπριο έκδοση του T-Roc

Η νέα ανοιχτή έκδοση του T-Roc θα έρθει το 2020 και το επίσημο σκίτσο μας προϊδεάζει για την εμφάνισή του.

Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία αυτοκίνητων έχει αρχίσει και «γεννά» εκδόσεις για την κάλυψη όλων των γούστων, και μετά τα «κουπέ» σειρά έχουν και αυτά που διαθέτουν ανοιγόμενη υφασμάτινη οροφή.

Στη λίστα των θυμάτων των SUV υπάρχουν MPV, οικογενειακές μπερλίνες... αλλά και διασκεδαστικά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων και των κάμπριο. Όχι επειδή οι πελάτες αυτών των τελευταίων έσπευσαν να καταταχθούν στους ΛΟΚ, αλλά επειδή αρκετοί κατασκευαστές εγκατέλειψαν αυτή την εξειδικευμένη αγορά, ασύμφορη πια, και προτίμησαν να επενδύσουν στα crossover.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν είναι η πρώτη η φορά που το βλέπουμε, ενώ το αγοραστικό «έδαφος» το έχουν προετοιμάσει η Nissan με το Murano CrossCabriolet και η Range Rover με το Evoque Convertible. Μάλιστα, ένα τέτοιο ετοιμάζεται να παρουσιάσει και η BMW, που θα βασίζεται στην X2.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Volkswagen T-Roc 1.0 TSI

Το νέο Volkswagen T-Roc Cabriolet είδε το «πράσινο φως» εχθές και σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η παραγωγή του θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2020 στο εργοστάσιο του Osnabrück.

Το συγκεκριμένο γερμανικό εργοστάσιο απασχολεί 2.300 εργαζόμενους που συναρμολογούν VW Tiguan και Porsche Cayman, ενώ το βαφείο του βοηθά και στην παραγωγή των Skoda Fabia. Λίγο παλαιότερα, κατασκεύαζε και την τελευταία γενιά του VW Golf Cabriolet.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Volkswagen T-Roc 1.5 TSI

Για να ξεκινήσει όμως την παραγωγή ενός ακόμη μοντέλου, του νέου T-Roc Cabriolet, το εργοστάσιο του Osnabrück θα δεχθεί επένδυση 80 εκ. ευρώ για τεχνολογικό εκμοντερνισμό και επέκταση όλων των τμημάτων του.

Τέλος, πρωτότυπο της νέας ανοιχτής έκδοσης του T-Roc αναμένεται να δούμε σε κάποια διεθνή έκθεση της χρονιάς που διανύουμε, με την παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής να είναι προγραμματισμένη για τα τέλη του 2019 με αρχές του 2020.

[Πηγή: Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube