Η Aston Martin αποκαλύπτει τη Rapide AMR

Η Aston Martin αποκαλύπτει τη Rapide AMR

Η οικογενειακή Rapide βάφεται με τα χρώματα του πολέμου, πάνω και κάτω από τις λαμαρίνες, και προορίζεται για «μια τρελή, τρελή οικογένεια» -210 για την ακρίβεια.

Η Rapide, αυτή η «ήσυχη» 4πορτη βρετανική μπερλίνα που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει την οικογενειακή πλευρά της Aston Martin, φοράει ανθρακονημάτινο κοστούμι και τα χρώματα του πολέμου με την ευκαιρία του λανσαρίσματος της AMR.

Ακόμα και αν μιλάμε λίγο γι’ αυτήν και ποτέ δεν τη συναντάμε στο δρόμο, ακόμα κι όταν οργώνουμε την Ευρώπη σε λογής λογής αποστολές, η Rapide εξακολουθεί να υπάρχει στον κατάλογο της Aston Martin, και μάλιστα από το 2010. Με άλλα λόγια, η Rapide είναι το μοντέλο, και δη μακράν, το παλαιότερο για την Aston Martin που βάλθηκε να ανασχεδιάζει όλα τα μοντέλα της, ένα προς ένα, αρχής γενομένης από το λανσάρισμα της DB11 με κινητήρα V12.

Aston Martin Rapide AMR

Στην αυγή των 24 Ωρών του Le Mans, η Aston Martin μας αποκαλύπτει αυτή τη Rapide AMR (για το Aston Martin Racing) η οποία θα κατασκευαστεί σε 210 κομμάτια. Μόνο! Δεδομένων των αδύναμων πωλήσεων της Rapide, η κατασκευή περισσότερων θα ήταν ούτως ή άλλως ανώφελη.

Αυτή η Rapide με αθλητική φορεσιά υιοθετεί ένα σπέσιαλ εσωτερικό, κάρμπον κεραμικά φρένα (400 mm με 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και 360 mm με 4πίστονες πίσω), αυτόματα ρυθμιζόμενη ανάρτηση και χαμηλωμένη κατά ένα πόντο σε σχέση με μια Rapide S. Επιπλέον φορά ανθρακονημάτινα αεροδυναμικά στοιχεία, ζάντες 21" (πρεμιέρα για μια Aston) σπέσιαλ εσωτερικό τριμ…

Αλλά κυρίως φοράει ένα καινούργιο ατμοσφαιρικό 6λιτρο μοτέρ V12 (που συνυπάρχει επομένως στον κατάλογο με το νέο V12 5.2 biturbo) που πέρασε από τα 560 στα 603 άλογα χάρη σε πολλές βελτιώσεις. Όσο για τη ροπή, αυτή ανεβαίνει στα 64,2 kgm. To μοτέρ συνδυάζεται στάνταρ με αυτόματο 8άρι σασμάν Touchtronic III. Όσον αφορά τα νούμερα της απόδοσης του κινητήρα, αυτά είναι ικανά για να τη σπρώξουν στο σπριντ των 0-100 km/h σε 4,4" και στην ευθεία στα 330 km/h.

Aston Martin Rapide AMR

Αν λοιπόν όλα τα παραπάνω σας ακούγονται δελεαστικά και θέλετε να κάνετε αυτή τη Rapide AMR δική σας, θα πρέπει να εκταμιεύσετε σε κάποια χώρα της Ευρώπης 230 χιλιάρικα. Και για να τη φέρετε εδώ, κάντε το κουμάντο σας, διότι θα ανέβει σημαντικά ψηλότερα!

[Πηγή Aston Martin]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube