DS 3 Forever: Για να μην το ξεχάσουμε!

DS 3 Forever: Για να μην το ξεχάσουμε!

Τίτλοι τέλους για το DS 3; Όχι ακόμη. Το κομψό γαλλικό σουπερμίνι απέκτησε μια νέα σπέσιαλ έκδοση, προφανώς και κύκνειο άσμα, με μικρή αναβάθμιση του συστήματος multimedia.

Η DS βρίσκεται ένα βήμα πριν διαγράψει οριστικά το παρελθόν της ως μια σπέσιαλ σειρά της Citroën. Αν και τα DS 4 και DS 5 καταργήθηκαν, το DS 3, το παλιότερο μοντέλο της, εξακολουθεί να παραμένει στον κατάλογο. Βέβαια, οι μέρες του είναι μετρημένες, καθώς η παραγωγή του τερματίζεται το 2019.  

Το παράδοξο είναι ότι η DS Automobiles μαζί με το αστικό crossover DS 3 Crossback, αντικαταστάτη του DS 3, θα παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού την ένατη (!) σπέσιαλ έκδοση του DS 3, το Forever.

Από πλευράς εμφάνισης, δεν υπάρχει τίποτα πολύ πρωτότυπο, με μόνο στοιχείο πάνω στην οροφή «το “υφάδι” του μονογράμματος DS να ερμηνεύεται εκ νέου σε μια ασημί απόχρωση δημιουργημένη με μεταλλικές νιφάδες», όπως ποιητικά λέει η εταιρεία. Στη χρωματική παλέτα του DS 3 Forever υπάρχουν οκτώ αποχρώσεις: Gris Artense, Gris Platinium, Noir Perla Nera, Blanc Nacré, Whisper, Vert Saphir, Bleu Encre και Rouge Rubi. Οι προβολείς και τα φώτα LED είναι στάνταρ. Το ενδιαφέρον σημείο είναι ότι το DS3 ωφελείται από μια «νέα ηλεκτρονική αρχιτεκτονική», ενώ διαθέτει ακόμη DS Connect Nav, με νέο ηχοσύστημα και νέα κάμερα οπισθοπορείας.

Το DS 3 Forever θα είναι διαθέσιμο με ένα μόνο μοτέρ, το 1.2 PureTech των 110 PS, συνδυασμένο με αυτόματο σασμάν EAT8. Σε κάθε περίπτωση, θα είναι ο μόνος συνδυασμός για το DS 3, καθώς η DS Automobiles, απλοποιώντας τη ζωή της για τη μετάβαση στο πρωτόκολλο WLTP, νοικοκύρεψε την γκάμα των μοτέρ.

Το DS 3 Forever θα λανσαριστεί εμπορικά μέσα στο φθινόπωρο. Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε εάν η ελληνική αντιπροσωπεία θα εισάγει τη συγκεκριμένη έκδοση, της οποίας την τιμή δεν γνωρίζουμε ούτε για την Ευρώπη ούτε καν για τη γαλλική αγορά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube