Διαρροή: Το προσπέκτους της νέας Toyota Supra

Διαρροή: Το προσπέκτους της νέας Toyota Supra

Φαίνεται γνήσιο, επιβεβαιώνει το όνομα και δίνει και αρκετά τεχνικά στοιχεία.

Η διαρροή που όλοι οι σεναριολόγοι περιμέναμε. Ένα σερβικό site ανέβασε κάτι που φαίνεται να είναι η επίσημη μπροσούρα της πολυαναμενόμενης νέας Toyota Supra.

Αν το έντυπο είναι γνήσιο, τότε όχι μόνο επιβεβαιώνει την ονομασία Supra”, αλλά δείχνει επίσης ότι το νέο σπορ μοντέλο θα έχει τα σήματα της αγωνιστικής ομάδας Gazoo Racing της Toyota, όπως φαίνεται από το μαύρο-κόκκινο λογότυπο “GR”.

Στη φωτογραφία φαίνεται κι ένα μέρος του ρύγχους του αυτοκινήτου, που δείχνει ότι παραμένει πιστό στις γραμμές του εντυπωσιακού πρωτοτύπου FT-1 concept.

Μία από τις σελίδες του προσπέκτους αφήνει να διαρρεύσουν και τεχνικά στοιχεία, όπως οι διαστάσεις της νέας Supra: μήκος 4.380 mm, πλάτος 1.830 mm, ύψος 1.280 mm και μεταξόνιο που φτάνει τα 2.470 mm. Ανάλογα με την έκδοση, το βάρος κυμαίνεται από τα 1.350 έως τα 1.430 kg, και οι τροχοί είναι αλουμινένιοι των 18 και των 19 ιντσών.

Η βασική έκδοση θα έχει έναν 2λιτρο, 4κύλινδρο τούρμπο κινητήρα βενζίνης των 192 PS και 32,6 kgm ροπής. Στην επόμενη έκδοση, μια ενισχυμένη παραλλαγή του ίδιου κινητήρα θα δίνει 252 PS και 40,8 kgm. Τέλος, η κορυφαία έκδοση θα έχει έναν 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά με 340 PS και 45,9 kgm.

Η αναβίωση της Supra λέγεται ότι θα έχει κινητήρες BMW και «συμπτωματικά» το μεσαίο μοντέλο των 252 PS έχει την ίδια ιπποδύναμη με την 330i. Κι αυτό μπορεί να είναι άλλη μια επιβεβαίωση ότι το προσπέκτους της (θολής) φωτογραφίας είναι το αυθεντικό. Λογικά, λοιπόν, μπορούμε να συνάγουμε ότι η κορυφαία Supra θα χρησιμοποιεί τον 6κύλινδρο τούρμπο της 340i, αλλά ενισχυμένο κατά 14 PS.

Οι τελευταίες φήμες λένε ότι η Toyota θα δείξει ένα πρωτότυπο, πολύ κοντά στη Supra παραγωγής, στην Έκθεση του Τόκιο, τον Οκτώβριο. Το μοντέλο παραγωγής αναμένεται το 2018, αφού ξεκινήσει η παραγωγή στο εργοστάσιο της Magna Steyr, στο Graz της Αυστρίας, όπου θα κατασκευάζεται και η επερχόμενη νέα BMW Z5.

[Πηγή: auto.blog.rs]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube