Διαρροή: Νέα Jaguar F-type SVR με 575 PS

Διαρροή: Νέα Jaguar F-type SVR με 575 PS

Φωτογραφίες και στοιχεία για τη νέα Jaguar διέρρευσαν στο διαδίκτυο, επιβεβαιώνοντας ότι θα έχει 575 PS και τελική 320 km/h.

Οι πληροφορίες, που δημοσιεύτηκαν στην ολλανδική ιστοσελίδα autoblog.nl, αποκαλύφθηκαν από Γερμανό ντίλερ που φαίνεται ότι δημοσιοποίησε πρώιμα την μπροσούρα (προσπέκτους) για το νέο μοντέλο.

Αυτή περιέχει πλήρη τεχνικά στοιχεία και φωτογραφίες της F-type SVR, που αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα μέσα στους επόμενους μήνες και να βγει στην αγορά αργότερα μέσα στη χρονιά.

Αν και τίποτε δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από την Jaguar μέχρι στιγμής, το διαφημιστικό φυλλάδιο αποκαλύπτει ότι η νέα F-type SVR θα έχει τον γνωστό 5λιτρο V8 με τον κομπρέσορα, το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης.

Βελτιώσεις στον κινητήρα έχουν αυξήσει την ιπποδύναμη από τους 550 PS της V8 R Coupe στους 575 PS, ενώ η ροπή έχει ανέβει από τα 69,5 στα 71,5 kgm. Ως αποτέλεσμα, ο χρόνος στο 0-100 km/h έχει πέσει στα 3,7”, 0,4” καλύτερος από εκείνον της τετρακίνητης F-type R AWD (βλ. δοκιμή εδώ), ενώ η τελική ταχύτητα έχει φτάσει τα 320 km/h, από τα 300 της R.

Η SVR έχει επίσης κάρμπον-κεραμικά δισκόφρενα, που είναι 21 kg ελαφρύτερα από τα στάνταρ ατσάλινα, ένα σύστημα εξαγωγής από τιτάνιο που εξοικονομεί άλλα 12 kg, καθώς και σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου που μειώνουν το βάρος κατά ακόμη 10 kg.

Οι αεροδυναμικές βελτιώσεις περιλαμβάνουν ένα πιο τονισμένο πίσω διαχύτη, ένα μεγάλο εμπρός σπόιλερ και μια πίσω πτέρυγα που λέγεται ότι μειώνει την άντωση έως και κατά 80%. Μεγαλύτεροι αεραγωγοί προσφέρουν καλύτερη ψύξη σε κινητήρα και φρένα.

Το προσπέκτους επίσης αποκαλύπτει ότι θα διατεθεί και μια ανοιχτή έκδοση της SVR, που η τελική της θα φτάνει τα 310 km/h.

Πρωτότυπα δοκιμών της F-type SVR εθεάθησαν τον περασμένο Αύγουστο, ξεσηκώνοντας αρχικά φήμες ότι το νέο μοντέλο θα παρουσιαζόταν προς το τέλος του 2015. Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί τιμές, λέγεται ότι θα ξεκινούν από τις 100.000 στερλίνες (€132.000) στην Αγγλία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube