Δεν έχει ξεχάσει τα μικρά GTi η Citroën

Δεν έχει ξεχάσει τα μικρά GTi η Citroën

Η Citroën δουλεύει πάνω στην ιδέα για μια σπορ έκδοση του σουπερμίνι C3, εμπνευσμένη σε αρκετά χαρακτηριστικά από το WRC.

Σύμφωνα με την CEO Linda Jackson, η Citroën δουλεύει πάνω στην ιδέα για ένα C3 υψηλών επιδόσεων που θα δημιουργούσε μια σύνδεση μεταξύ των αυτοκινήτων δρόμου της γαλλικής εταιρείας και της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Σε δηλώσεις της κατά την διάρκεια της Έκθεσης της Φρανκφούρτης, ανάφερε ότι θα ήθελε να δει μια έκδοση του C3 που να συνδέει τους δύο αυτούς διαφορετικούς κόσμους, αλλά μέχρι να ζητήσει το κοινό κάτι τέτοιο, η θέση της μάρκας δεν θα αλλάξει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Citroën C3 1.2 PureTech 82

Παρά τις όποιες επιφυλάξεις της Jackson, η Citroën σκέφτεται σοβαρά την κατηγορία των GTi που βασίζονται σε σουπερμίνι. «Θα ήθελα να έχω κάτι που να συνδέει την επένδυση και τα οφέλη από το WRC και την Citroën Racing, και αυτή την περίοδο έχουμε ήδη κάτι στα χαρτιά», ανέφερε. Και συνέχισε λέγοντας «Θα είμαι ειλικρινής, δεν έχω έτοιμη την απάντηση . Πρέπει να είναι ένα αυτοκίνητο με άμεση σύνδεση με τους αγώνες. Έχω αναθέσει ήδη την συγκεκριμένη πρόκληση στον Υπεύθυνο Γκάμας της εταιρείας μας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Citroën C3 1.2 PureTech 110

Η κυριότερη δυσκολία εντοπίζεται στην προϊοντική τοποθέτηση της μάρκας. Η Jackson όμως θέλει να συνεχίσουν να εμπλέκονται με το WRC, καθώς είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο μηχανοκίνητο σπορ και τους εξασφαλίζει τεράστια δημοσιότητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Citroën C3 1.2 PureTech 110 EAT6

Σχετικά με το σπορ C3, η Jackson ανέφερε «Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Δεν μπορεί να είναι "ήπιο", ενώ θα πρέπει να είναι αξιόπιστο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Citroën C3 1.6 BlueHDi 75

Ο Υπεύθυνος Γκάμας Xavier Peugeot επιβεβαίωσε ότι ένα τέτοιο μοντέλο δεν μπορεί να είναι μόνο δυνατό, αλλά να προσφέρει και άλλα συστατικά της Citroën, όπως η άνεση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Citroën C3 1.6 BlueHDi 100

«Πρέπει να φτιάξουμε μια γέφυρα μεταξύ των αγωνιστικών και των καθημερινών αυτοκίνητων», ανέφερε ο Peugeot.

Με αυτά στο πίσω μέρος του μυαλού μας, μπορούμε να φανταστούμε την σπορ έκδοση του C3 ως ένα ιδιαίτερα πολιτισμένο και ταχύ GTi, όπως το Polo της VW.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube