Δείτε το σκληροπυρηνικό Dallara Stradale με σάρκα και οστά [video]

Δείτε το σκληροπυρηνικό Dallara Stradale με σάρκα και οστά [video]

Πλάνα από τη δημοσιογραφική παρουσίαση του roadster που κατασκευάζει ο πιο φημισμένος κατασκευαστής αγωνιστικών σασί.

Η εκδήλωση οργανώθηκε στο Castro di Puglia, στη νότια Ιταλία, όπου δημοσιογράφοι οδήγησαν το διθέσιο των 400 PS και 855 kg.

Οι συνάδελφοι του Salento V12 έστησαν ένα παραθαλάσσιο σκηνικό για να φωτογραφίσουν και να βιντεοσκοπήσουν το Dallara Stradale, που εδώ ήταν στη μεσαία έκδοση roadster με το έξτρα παρμπίζ που έχει πλαίσιο από ανθρακόνημα.

Η ιταλική φίρμα είχε αποκαλύψει το Stradale τον περασμένο Νοέμβρη σε εκδήλωση για τα 81α γενέθλια του ιδρυτή της, Gian Paolo Dallara, του θρυλικού μηχανολόγου που ξεκίνησε από τη Ferrari και σχεδίασε μεταξύ άλλων το σασί της Lamborghini Miura.

Παρότι η Dallara έχει συμμετάσχει σε πολλά φημισμένα πρότζεκτ και παράγει περισσότερα αγωνιστικά σασί από οποιονδήποτε άλλον κατασκευαστή στον κόσμο, εντούτοις δεν είχε κατασκευάσει μέχρι τώρα ένα μοντέλο δρόμου με το όνομά της. 

Το Stradale είναι ένα πανάλαφρο αυτοκίνητο με ανθρακονημάτινο πλαίσιο και μπορεί να μετατραπεί από μινιμαλιστικό speedster (ή barchetta) σε κουπέ προσθέτοντας ένα έξτρα παρμπρίζ, μια σκεπή και δύο πόρτες που ανοίγουν προς τα επάνω.

Το πλάνο είναι να παραχθούν μόνο 600 αυτοκίνητα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, σε τιμές που θα ξεκινούν από τα €155.000 προ φόρων.  

Η τιμή αυτή μοιάζει υπερβολική σε σχέση με άλλα μινιμαλιστικά track cars –είναι σχεδόν διπλάσια από της Lotus 3-Eleven– όμως η μηχανολογική παράδοση της Dallara είναι αξεπέραστη. Η φίρμα κατασκεύαζε το ανθρακονημάτινο πλαίσιο της Bugatti Veyron και κατασκευάζει αυτό του KTM X-Bow.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο Dallara Stradale με 400 PS για 855 κιλά [40 φωτ.]

Η ιταλική εταιρεία λέει ότι έχει ήδη πουληθεί η παραγωγή της πρώτης χρονιάς, έτσι απλά με τη διάδοση από στόμα σε στόμα. Τα πρώτα αυτοκίνητα ήδη παραδόθηκαν σε πελάτες εδώ και τέσσερις μήνες.

Το Stradale κινείται από ένα 4κύλινδρο μοτέρ Ford EcoBoost 2,3 λίτρων, σαν του Mustang, που έχει αναβαθμιστεί στους 400 ίππους.  

Η ομάδα εξέλιξης της Dallara είναι περήφανη για δύο τεχνικά στοιχεία του Stradale: το βάρος των μόλις 855 kg για το speedster και την κάθετη δύναμη των 820 kg που αναπτύσσει το coupé όταν εφοδιαστεί με την έξτρα πίσω πτέρυγα.

Το πρότζεκτ Stradale είχε εικοσαετή περίοδο κύησης. Διακόπηκε αρκετές φορές καθώς η προσοχή της εταιρείας μετατοπίστηκε σε προγράμματα για άλλους κατασκευαστές. Το τελικό προϊόν έχει ένα κεντρικό μονοκόκ «μπανιέρα» από ανθρακονήματα, με αλουμινένια υποπλαίσια εμπρός και πίσω – αν και η εμπρός ανάρτηση είναι απευθείας στηριγμένη στο μονοκόκ. Το αμάξωμα είναι όλο από ανθρακόνημα.

[Πηγή: Salento V12

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube