DBZ Centenary Collection από την Aston Martin και τον Zagato

DBZ Centenary Collection από την Aston Martin και τον Zagato

Η νέα DBS GT Zagato μαζί με την κλασσική DB4 GT Zagato Continuation έναντι £6 εκατομμυρίων!

Ο Zagato και η Aston Martin δημοσίευσαν σκίτσα και πληροφορίες για την DBZ Centenary Collection, ένα εκπληκτικό "ντουέτο" μοντέλων που θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη παραγωγή 19 μονάδων με τιμή £6 εκατομμυρίων (προ φόρων), με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ιταλικού σχεδιαστικού οίκου.

Aston Martin DBS GT Zagato

Η νέα DBS GT Zagato θα βασίζεται στα μηχανικά μέρη της Aston Martin DBS Superleggera (twin-turbo V12 5,2 λίτρων) όμως θα έχει ένα εντελώς νέο αμάξωμα εμπνευσμένο από τις γραμμές της κλασικής DB4 GT Zagato. Όπως βλέπουμε και από τα επίσημα σκίτσα, το μοντέλο διατηρεί τα παραδοσιακά φουσκώματα στην οροφή, τα οποία επεκτείνονται προς την ουρά αλλά και στο μακρύ καπό. 

Μπροστά, η γρίλια της Aston Martin καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του προφυλακτήρα στα πρότυπα της DB7 Zagato. Στο προφίλ ξεχωρίζουν οι έντονες καμπύλες που διαμορφώνονται από την χαραρακτηριστική εσοχή, αλλά και η γραμμή των παραθύρων που δένει αρμονικά με το καμπύλο παρμπρίζ. Στο πίσω μέρος, το ιδιαίτερο σχήμα των φωτιστικών σωμάτων παραπέμπει στην σειρά πρωτοτύπων Aston Martin Vanquish Zagato (2016-2017) ενώ εντύπωση προκαλεί η απουσία πίσω παρμπρίζ.

Aston Martin DBS GT Zagato

Ο Marek Reichman, αντιπρόεδρος και CCO της Aston Martin Lagonda δήλωσε: "Στην DB4 GT Zagato Continuation, έχουμε ένα από τα πιο όμορφα και αναγνωρίσημα κομμάτια στην ιστορία του σχεδιασμού αυτοκινήτου. Το να δημιουργήσουμε ένα όχημα να μπορεί να σταθεί δίπλα της ήταν πάντα μια πρόκληση αλλά και ένα ισχυρό κίνητρο για εμάς. Οι σχεδιαστικές ομάδες της Aston Martin και του Zagato κατάφεραν κάτι πολύ σπουδαίο, παίρνοντας την ήδη υπέροχη DBS Superleggera και δημιουργώντας ένα γλυπτό που διατηρεί την ταυτότητά του ως Aston Martin αλλά την εκφράζει με τον τρόπο που μόνο ένα Zagato μπορεί. Εντυπωσιακή και ιδιαίτερα σπάνια, είναι η σύγχρονη μετενσάρκωση ενός διαχρονικού και εικονικού σχεδίου."

Η Aston Martin ξεκαθάρισε πως η νέα DBS GT Zagato που θα παραχθεί στα κεντρικά της εταιρείας στο Gaydon, θα διατεθεί μόνο στα πλαίσια του DBZ Centenary Collection, δηλαδή σε "προσφορά πακέτου" με τις 19 DB4 Zagato Continuations έναντι £6 εκατομμυρίων. Οι πρώτες παραδόσεις της DB4 GT Zagato Continuation θα ξεκινήσουν το τέταρτο τετράμηνο του 2019, ενώ η DBS GT Zagato θα ακολουθήσει ένα χρόνο μετά, στα τέλη του 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube