Citroën: Επίσημα αποκαλυπτήρια για το νέο C4 Cactus [video]

Citroën: Επίσημα αποκαλυπτήρια για το νέο C4 Cactus [video]

Μετά τη χθεσινή διαρροή των πρώτων φωτογραφιών, η Citroën αποκάλυψε πλήρως σήμερα το νέο C4 Cactus.

Σχεδιασμένο να «προσφέρει στους πελάτες περισσότερα απ’ όσα πραγματικά χρειάζονται», το C4 Cactus που θα διατεθεί τελικά στην αγορά, διαφέρει ελάχιστα από το πρωτότυπο μοντέλο που μας είχε παρουσιάσει η γαλλική εταιρεία.

Πέρα από την ασυνήθιστη εμφάνισή του, που το κάνει να ξεχωρίζει στην κατηγορία των κόμπακτ crossover, το Cactus που θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά αμέσως μετά την επίσημη παρουσίασή του στην Έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο, σκοπεύει να φέρει την επανάσταση και σε άλλους τομείς. Και συγκεκριμένα στην ευκολία και το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος χρήσης σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

Πώς θα το πετύχει αυτό; Με δύο μηχανολογικά επιτεύγματα. Τους χαμηλού κυβισμού κινητήρες τούρμπο και το πολύ χαμηλό βάρος. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η βασική του βενζινοκίνητη έκδοση θα ζυγίζει μόλις 965 κιλά. Σχεδόν δηλαδή όσο ένα Nissan Micra και περίπου 200 κιλά ελαφρύτερο από το γνωστό μας C4. Νούμερο αρκετά εντυπωσιακό για ένα μοντέλο με μήκος 4,16 μέτρα, πλάτος 1,73 και ύψος 1,48 μέτρα.

Το μεταξόνιό του εκτείνεται στα 2,6 μέτρα και παρόλο που το διακριτικό C4 συνδέει το Cactus με το μικρομεσαίο της γαλλικής φίρμας, το νέο μοντέλο βασίζεται στο νέο πάτωμα Platform 1, του ομίλου PSA, που χρησιμοποιείται επίσης από τα Citroën C3 και Peugeot 208.

Η εντυπωσιακή εξωτερική σχεδίαση του C4 Cactus έχει δυο κύρια χαρακτηριστικά. Τις πολύ λεπτές κολόνες του μπροστινού παρμπρίζ και τα Airbump. Δηλαδή τα προστατευτικά στοιχεία στους προφυλακτήρες και τις πλαϊνές επιφάνειες του αυτοκινήτου, που είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό στις γρατζουνιές υλικό και έχουν θυλάκους αέρα στο εσωτερικό τους για να απορροφούν την ενέργεια των μικροσυγκρούσεων.

Στο φουτουριστικό εσωτερικό εντύπωση προκαλούν το ενιαίο μπροστινό κάθισμα που μοιάζει περισσότερο με… καναπέ. Η σχεδίαση του ταμπλό είναι λιτή και σχεδόν τα πάντα φιλοξενούνται στις δυο ψηφιακές οθόνες. Από αυτές η μια παίζει το ρόλο του πίνακα οργάνων και η άλλη φιλοξενεί τις ενδείξεις και τις λειτουργίες του συστήματος πολυμέσων και του κλιματισμού. Ο κλασικός λεβιές του αυτόματου κιβωτίου, έχει αντικατασταθεί από ένα σύστημα διακοπτών στη βάση της κεντρικής κονσόλας που φιλοξενεί τις επιλογές D, R, N, ενώ υπάρχουν και paddles πίσω από το τιμόνι. Εντυπωσιακός για το μέγεθος του αυτοκινήτου είναι και ο χώρος αποσκευών που ανέρχεται σε 358 λίτρα.

Οι κινητήρες που θα κινούν το νέο C4 Cactus θα είναι όλοι τεχνολογίας Euro 6. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο ντίζελ της έκδοσης 1.6 BlueHDi που αποδίδει 92 PS, εκπέμπει μόλις 82 g CO2 ανά km και η κατανάλωσή του κυμαίνεται σύμφωνα με τη Citroen στα 3,1 lt/100 km. Η γκάμα των κινητήρων θα αποτελείται τον 1.2 VTi των 82 PS και τον τούρμπο 1.2 τεχνολογίας Pure Tech με ισχύ 110 PS. Αξίζει να σημειώσουμε πως όλοι οι βενζινοκινητήρες θα εκπέμπουν κάτω από 100 gr CO2/km.

Το Citroën C4 Cactus θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό στην προσεχή έκθεση της Γενεύης και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2014.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube