Citroën C5 Aircross Ηybrid: 55 km αυτονομία κατά WLTP

Citroën C5 Aircross Ηybrid: 55 km αυτονομία κατά WLTP

Τελευταία από το Groupe PSA που προχώρησε σε επικοινωνία σχετικά με την εξηλεκτρισμένη προσφορά της, η Citroën, ξεκινά την επίθεση της με το επαναφορτιζόμενο C5 Aircross, του οποίου τα επίσημα στοιχεία πιστοποίησης αποκαλύφθηκαν χτες.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την εταιρεία δεν προκάλεσαν καμία έκπληξη, καθότι οι τιμές στον κύκλο WLTP είναι πολύ κοντά σε εκείνες των άλλων εξηλεκτρισμένων SUV του Groupe PSA.

To επερχόμενο C5 Aircross από μια μπαταρία 13,2 kWh που παρέχεται από τη νοτιοκορεατική προμηθεύτρια LG Chem, διαθέτει πιστοποιημένη πλέον αυτονομία 55 km στον κύκλο WLTP.

Citroën C5 Aircross Ηybrid

Όσον αφορά την κατανάλωση, ο κατασκευαστής αναφέρει 1,4 l/100 km, το ισοδύναμο των 32 g CO2/km. Μια θεωρητική τιμή που εξαρτάται στην πραγματικότητα από τη συχνότητα επαναφόρτισης της μπαταρίας.

Citroën C5 Aircross Ηybrid

Με παρουσίαση της τελικής εκδοχής του στις αρχές του χρόνου στο Σαλόνι των Βρυξελλών, το SUV της Citroën δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στη χώρα μας για παραγγελία. Αποκλειστικά προσθιοκίνητο, αποδίδει 225 άλογα και η τιμή του δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί στην Ελλάδα. Στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης όμως, στοιχίζει γύρω από τις 40 χιλιάδες ευρώ, με τις πρώτες παραδόσεις του να ξεκινούν τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube