Citroën Berlingo Multispace: Κάτι μεταξύ SUV και Minivan

Citroën Berlingo Multispace: Κάτι μεταξύ SUV και Minivan

Ένα χαριτωμένο και πρακτικό αυτοκίνητο που το λες εξίσου άνετα οικογενειακό αλλά και «ελεύθερου χρόνου» παρουσίασε η Citroen στη Γενεύη.

Θα καλύπταμε κάθε πτυχή και θα ήμασταν ακριβέστεροι αν λέγαμε ότι το Citroën Berlingo Multispace είναι το όχημα ελεύθερου χρόνου όλης της οικογένειας.

Η Citroën έχει δημιουργήσει μια παράδοση σε αυτό το κομμάτι της αγοράς, με την πετυχημένη πορεία του Berlingo στην αγορά από το 1966. Όπως ειπώθηκε στη Γενεύη, το Berlingo Multispace εγκαινιάζει τη νέα γκάμα μικρών πολυμορφικών van του PSA Group, καθώς σύντομα αναμένεται να δούμε την εκδοχή της Peugeot ως Partner και αυτή της Opel ως Combo.

Το αυτοκίνητο εναρμονίζεται με την εταιρική εικόνα φέροντας τη νέα μάσκα, αυτή που από το νέο C3 και μετά εκφράζει τη σχεδιαστική γλώσσα της Citroen. Δανείζεται και άλλα στοιχεία της μάρκας που σπάνε το συντηρητισμό που χαρακτηρίζει συνήθως τα αυτοκίνητα της κατηγορίας, όπως τα airbumps στα πλευρά. Σε περιορισμένη πλέον έκταση, όπως και στο νέο C4.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Citroën C3 Aircross 1.6 BlueHDi 100

Όπως είπαμε, πρόκειται για ένα πρακτικό αυτοκίνητο, σχεδιασμένο να φιλοξενεί τους επιβάτες και τα πράγματά τους για μεγάλα ταξίδια και δραστηριότητες στη φύση. Η καμπίνα έχει 28 αποθηκευτικούς χώρους, στους οποίους περιλαμβάνεται η Modutop οροφή και ένα Top Box στο ταμπλό, το οποίο επέβαλλε ανασχεδιασμό της θέσης του αερόσακου. Οι θέσεις των επιβατών χαρακτηρίζονται από τις αυξημένες δυνατότητες διαμόρφωσης. Στοιχείο γενικότερα του αυτοκινήτου, η εξατομίκευση. Τόσο χωροταξικά όσο και αισθητικά. Η Citroen θα διαθέτει το αυτοκίνητο σε δύο εκδόσεις μεταξονίου, με πέντε ή επτά θέσεις.

Η γκάμα των κινητήρων θα αποτελείται από μονάδες βενζίνης και πετρελαίου με απόδοση από 74 ως 130 ίππους. Εκτός από το χειροκίνητο, θα διατίθεται και αυτόματο οκτάρι κιβώτιο αλλά και μια σουίτα 19 συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube