BMW X3 2018: Διαρροή επίσημων φωτογραφιών

BMW X3 2018: Διαρροή επίσημων φωτογραφιών

Η ολοκαίνουρια BMW Χ3 πρόκειται να αποκαλυφθεί επισήμως τη Δευτέρα. Αλλά σήμερα βρήκαμε επίσημες φωτογραφίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο.

Κατά την πάγια πρακτική της BMW, μερικές επίσημες φωτογραφίες… διαρρέουν, εντελώς συμπτωματικά, λίγο πριν την επίσημη αποκάλυψη. Και έτσι διπλασιάζεται η έκθεση στα Μέσα. Το ίδιο έγινε κι αυτή τη φορά, με την BMW X3 2018.

Είχαμε δημοσιεύσει φωτογραφίες που επισήμως είχε δώσει στον Τύπο η BMW από τις χειμερινές δοκιμές της Χ3, στο τελευταίο στάδιο της εξέλιξης. Αλλά αυτή τη φορά έχουμε τις πρώτες εικόνες της νέας Χ3 στη μορφή που θα φτάσει στις εκθέσεις.

Οι εικόνες που βλέπουμε μάλλον δικαιολογούν τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει για σπορ έκδοση X3 M40i, η οποία μάλιστα θα είναι διαθέσιμη από το λανσάρισμα. Θα είναι η απάντηση στην Mercedes-AMG GLC 43 και στο Audi SQ5. Η ιπποδύναμη εκτιμάται στους 360 ίππους και η ροπή στα 51 kgm. Με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο, θα κάνει 0-100 km/h σε 4,8”. Οι τροχοί 21 ιντσών σίγουρα βοηθούν τη συμπεριφορά στην άσφαλτο, έστω κι αν εκτός δρόμου η διάσταση αυτή συνεπάγεται κάποιους συμβιβασμούς. Σύμφωνα με την BMW του Hong Kong, η κατανάλωση καυσίμου υπολογίζεται στα 8,4 lt/100 km στον μικτό κύκλο, και εκπομπές CO2 193 g/km. Θα υπάρχουν βεβαίως και οι μικρότερες εκδόσεις, η xDrive20d και xDrive30d, με δίλιτρο και τρίλιτρο κινητήρα αντίστοιχα. Γνωστούς από τη Σειρά 5.

Η σχεδίαση είναι πιο στρογγυλεμένη, με λιγότερο κοφτερές ακμές. Συνδυάζοντας στοιχεία από την Χ1 σε κλίμακα μεγέθους Χ5. Η BMW χαρακτηρίζει τη γρίλια της μάσκας ότι είναι «τρισδιάστατη» ενώ είναι και ψηλότερο σε σχέση με πριν, δίνοντας ύψος και όγκο που ενισχύουν το εκτόπισμα του αυτοκινήτου. Τα φώτα, εμπρός και πίσω, είναι τεχνολογίας LED. Με κωδική ονομασία G01, η σημερινή Χ3 αντικαθιστά ένα αυτοκίνητο επτά ετών, οπότε λογικά τα δύο δεν έχουν και πάρα πολλά κοινά στοιχεία. Η Χ3 του 2018 πατά σε εντελώς νέα πλατφόρμα, ενισχυμένης ακαμψίας και μειωμένου βάρους.

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube