BMW: Η επερχόμενη Σειρά 2 Gran Coupé θα έχει και έκδοση M

BMW: Η επερχόμενη Σειρά 2 Gran Coupé θα έχει και έκδοση M

Η έκδοση επιδόσεων με τους 370 ίππους θα κοντράρει τα Audi RS3 Sport Sedan και Mercedes-AMG CLA 45.

Η BMW βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης της έκδοση M της επερχόμενης 2 Series Gran Coupe, μοντέλο που θα βρίσκεται στις εκθέσεις σε τουλάχιστον δύο χρόνια.

Το αδελφό μοντέλο της M2 Coupe, η 4θυρη M2 Gran Coupé, θα κληθεί να ανταγωνιστεί το επερχόμενο Audi RS3 Sport Sedan και την Mercedes-AMG CLA 45.

Παρά το γεγονός ότι οι δύο προαναφερθέντες ανταγωνιστές έχουν εγκάρσια τοποθετημένο το μοτέρ και συνδυάζονται με τετρακίνηση, η M2 Gran Coupé θα προσφέρει περισσότερη οδηγική ευχαρίστηση χάρη στην πίσω κίνηση και το μοτέρ που είναι τοποθετημένο κατά τον διαμήκη άξονα.

Με την επόμενη γενιά της Σειράς 3 να μεγαλώνει σε διαστάσεις, η BMW πιστεύει ότι υπάρχει περιθώριο στην γκάμα της για ένα ακόμα τετράθυρο και πισωκίνητο μοντέλο, όπως η Σειρά 2 Gran Coupé.

Εκεί όμως που επικρατεί πραγματική σιγή ιχθύος, είναι στον ακριβή τύπο αμαξώματος. Και αυτό γιατί τα στελέχη της BMW δεν έχουν αποφασίσει εάν θα είναι 4θυρο και 5θυρο liftback. Οι λόγοι είναι απλοί: τo 4θυρο μοντέλο προσφέρει περισσότερη ακαμψία, ενώ το 5θυρο περισσότερη πρακτικότητα.

Επιπλέον, η ανάγκη για δύο επιπλέον πόρτες και λίγο μεγαλύτερο χώρο για τα πόδια των πίσω, σημαίνει ότι η νέα Gran Coupe έκδοση θα έχει ελαφρώς επιμηκυμένο μεταξόνιο σε σχέση με την Coupe που κυκλοφορεί.

Στην καμπίνα, η σχεδίαση θα είναι νέα, κάτι που θα επηρεάσει και αυτή των επερχόμενων κουπέ και κάμπριο της Σειράς 2 που θα παρουσιαστούν το 2020.

Η γκάμα κινητήρων της Gran Coupé θα βασίζεται στην υπάρχουσα της κουπέ και θα περιλαμβάνει 3κύλινδρους και 4κύλινδρους Twin Power Turbo, με χειροκίνητο κιβώτιο ή αυτόματο Steptronic. Στην κορυφή βέβαια της γκάμας θα βρίσκεται η έκδοση M με τον 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά των 370 ίππων, με 6άρι χειροκίνητο ή ημιαυτόματο διπλού συμπλέκτη εφτά σχέσεων.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube