BMW: Έρχεται η ανοιχτή έκδοση του i8 [video]

BMW: Έρχεται η ανοιχτή έκδοση του i8 [video]

Η BMW επιβεβαιώνει την έλευση του νέου i8 Spyder.

Στην έκθεση του Πεκίνο το 2012 είχε παρουσιαστεί η ανοιχτή έκδοση του plug-in υβριδικού sports car της BMW και έκτοτε έχουμε ακούσει ότι θα βγει και στην παραγωγή, αλλά δεν ξέραμε το πότε.

Η πληροφορία έλευσης του i8 Spyder πλέον επισημοποιείται, μιας και ο Πρόεδρος της BMW, Harald Krüger, ανέφερε ότι η παραγωγή του μοντέλου είναι πολύ κοντά. Βέβαια, αυτό σημαίνει ότι όλα αυτά τα χρόνια η BMW μελετούσε ενδελεχώς τις αλλαγές που πρέπει να υποστεί το μοντέλο.

Ως γνωστόν, το κουπέ i8, που μπορείτε να απολαύσετε και στο δικό μας βίντεο, χρησιμοποιεί για το αμάξωμα και το πλαίσιο ανθρακονήματα, πλαστικό και αλουμινίου, με αποτέλεσμα να πρέπει να μελετηθεί εκ νέου ώστε να προσφέρει ακαμψία παρόμοιου επιπέδου και στην ανοιχτή έκδοση.

Στα μηχανικά μέρη δεν θα υπάρξουν αλλαγές, οπότε αναμένεται να χρησιμοποίει τον ίδιο θερμικό 3κύλινδρο κινητήρα TwinPower Turbo των 1,5 λίτρων που αποδίδει 231 ίππους και 32,6 kgm ροπής και τον ηλεκτροκινητήρα με τους 131 ίππους και τα 25,5 kgm ροπής, δημιουργώντας συνδυαστική ισχύ 362 ίππων και 58,1 kgm ροπής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube