Bentley: Νέα Grand Convertible by Mulliner με τιμή €3 εκατ. [video]

Bentley: Νέα Grand Convertible by Mulliner με τιμή €3 εκατ. [video]

Η αποκάλυψη της νέας Bentley Grand Convertible by Mulliner έγινε αθόρυβα, και πολύ πιο διακριτικά απ’ ό,τι θα άρμοζε σε ένα τέτοιο μοντέλο.

Στο Los Angeles Auto Show του 2014, η Bentley είχε παρουσιάσει σε μορφή πρωτοτύπου μια υπερπολυτελή, ανοιχτή έκδοση της κορυφαίας Mulsanne. Σήμερα, ήρθε η στιγμή να μπει σε περιορισμένη παραγωγή.

Έκτοτε βέβαια η Bentley Mulsanne έχει υποστεί ένα facelift, οπότε και η Grand Convertible έχει εναρμονιστεί με τα νέα δεδομένα. Ο χρωματικός συνδυασμός του αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε για την παρουσίασή του σε υποψήφιους πελάτες είναι ίδιος με του πρωτοτύπου. Βασικό χρώμα είναι το εντυπωσιακό βαθύ μπλε Moroccan Blue, ενώ η μάσκα, το καπό, το πλαίσιο του παρμπρίζ και η οροφή είναι βαμμένα σε Frosted Silver.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα Bentley Continental GT 2018 [video]

Το μεταξόνιο της Grand Convertible είναι 10 πόντους μικρότερο από της συμβατικής Mulsanne. Οι εμπρός πόρτες είναι ακριβώς ίδιες, οπότε το «κόψιμο» έχει γίνει πιο πίσω. Η επιφάνεια πίσω από τα προσκέφαλα των πίσω καθισμάτων είναι ξύλινη. Σύμφωνα με τον Schmee, τον άνθρωπο που πέτυχε την Grand Convertible στην… 7όροφη έκθεση της φίρμας στο Dubai, πρόκειται για το μεγαλύτερο κομμάτι ξύλου που έχει τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο.

Η Bentley Grand Convertible χρησιμοποιεί τα μηχανικά μέρη της Mulsanne Speed και τον ίδιο, διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 με χωρητικότητα 6,75 lt, που αποδίδει 537 PS και 112,1 kgm. Το βάρος της ανοιχτής έκδοσης παραμένει άγνωστο, αλλά πιθανότατα θα είναι υψηλότερο από τα 2.685 kg της Mulsanne. Οπότε ίσως αυτή να χρειάζεται παραπάνω από 4,9" για το 0-100 km/h, και η τελική της να μη φτάνει τα 305 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μια Bentley Mulsanne… σουβλάκι σε μπαριέρα

Θα κατασκευαστούν μόνο 19 Grand Convertible, νούμερο που παραπέμπει στο έτος ίδρυσης της Bentley το 1919. Η συναρμολόγησή τους θα γίνεται στο χέρι από τη Mulliner, το τμήμα της βρετανικής εταιρίας που αναλαμβάνει την υλοποίηση των πιο ιδιαίτερων απαιτήσεων των πελατών της, με χρώματα και υλικά που θα ταιριάζουν απόλυτα με το γούστο τους. Η τιμή θα αγγίζει τα €3 εκατομμύρια, και τα 19 αυτοκίνητα θα έχουν παραδοθεί στους τυχερούς ιδιοκτήτες τους μέχρι το 2019.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube