Bentley Bentayga: Το μαργαριτάρι του Περσικού Κόλπου

Bentley Bentayga: Το μαργαριτάρι του Περσικού Κόλπου

Συλλεκτική έκδοση πέντε αυτοκινήτων για έναν πελάτη από τη Μέση Ανατολή.

Η Bentley παρουσίασε την συλλεκτική έκδοση "Pearl of the Gulf" της Bentayga η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 5 μονάδες από το τμήμα Mulliner.

Το "μαργαριτάρι του Περσικού Κόλπου" είναι μια ειδική παραγγελία ενός πελάτη από τη Μέση Ανατολή και βασίζεται στην έκδοση της Bentayga με τον W12 κινητήρα.

Bentley Bentayga

Η καμπίνα του μοντέλου είναι εμπνευσμένη από το παραδοσιακό κυνήγι των μαργαριταριών, μια πρακτική που ξεκίνησε πριν από 7.000 χρόνια στην περιοχή του Περσικού Κόλπου. Στη μεριά του συνοδηγού πρωταγωνιστεί το έργο τέχνης που απεικονίζει τα καράβια από τα οποία οι δύτες βουτούσαν στα νερά του κόλπου για να ψαρέψουν τα μαργαριτάρια.

Εκτός από υψηλής ποιότητας ξύλο Dark Fiddleback Eucalyptus, οι τεχνίτες της Mulliner χρησιμοποίησαν και το υλικό "Mother of Pearl" που συναντάμε στο εσωτερικό κέλυφος του όστρακου (από το ίδιο υλικό δημιουργούνται με φυσικό τρόπο και τα μαργαριτάρια, όταν ένα ξένο σώμα εισέλθει στο εσωτερικό του οργανισμού).

Στην κορυφή του ταμπλό που έχει επενδύσεις σε αποχρώσεις Linel και Brunel, δεσπόζει το ρολόι της Breitling διακοσμημένο με μαργαριτάρια, ενώ τα χαλάκια είναι από μαλλί αρνιού. Επιπλέον, ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα, ο αποθηκευτικός χώρος έχει περίβλημα από αλουμίνιο που κλειδώνει με τεχνολογία αναγνώρισης δαχτυλικού αποτυπώματος έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης να νιώθει πιο ασφαλής για τα πολύτιμα υπάρχοντά του.

Οι 5 χειροποίητες Bentayga θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της Bentley στο Crewe της Αγγλίας, με το συνολικό κόστος αυτής της ιδιαίτερης παραγγελίας να παραμένει άγνωστο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube