Back to basics για την Porsche 911 R

Back to basics για την Porsche 911 R

Η νέα έκδοση R δίνει έμφαση στην συμμετοχή του οδηγού και όχι στο κυνήγι χρόνων.

Όπως σας έχουμε προϊδεάσει από εχθές, η Porsche δουλεύει πυρετωδώς για την εξέλιξη της 911 R, με την παρουσίασή της να πραγματοποιείται στην Έκθεση της Γενεύης.

Η νέα έκδοση με χειροκίνητο κιβώτιο δεν φέρει διακριτικά ή έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που βλέπετε, με τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης και τον διαχύτη να δημιουργούν μια καθαρόαιμη κλασική σιλουέτα 911.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2017 και η παρουσίασή της θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα στην Έκθεση της Γενεύης του 2016.

Η νέα έκδοση αποτίει φόρο τιμής στην πρώτη 911 R, η οποία γιορτάζει τα 50στά γενέθλια της το 2017. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η νέα 911 R αναμένεται να αποτελεί μόνιμη προσθήκη στην γκάμα του θρυλικού μοντέλου, και όχι μία ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής.

Η Porsche δίνει έμφαση στην απλή οδηγική απόλαυση με την νέα 911 R, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι ριζικά διαφορετική από τις RS εκδόσεις πίστας και τις απλές που είναι σχεδιασμένες και για καθημερινή χρήση.

Η νέα 911 R δεν εξελίσσεται για να γράψει νέους ταχύτερους γύρους σε πίστες, αλλά ούτε για να επαναπροσδιορίσει τον όρο καθημερινό supercar. Έχει σχεδιαστεί και ρυθμιστεί για να μεγιστοποιεί την αίσθηση και την αλληλεπίδραση με τον οδηγό. Για αυτό τον λόγο θα προσφέρεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Επιπλέον, το νέο μοντέλο θα είναι ελαφρύ και θα προσφέρεται με ελαστικά χαμηλότερης πρόσφυσης, ενώ η ανάρτηση δεν θα ρυθμιστεί για το απόλυτο κράτημα αλλά για να είναι user friendly στο όριο.

Τέλος, ο κινητήρας αναμένεται να είναι ο ατμοσφαιρικός 3.8, ή με λίγες διαφορές, που χρησιμοποιεί και η υπάρχουσα GT3.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube