Αυτό είναι το πλαίσιο SKYACTIV του επόμενου Mazda MX-5

Αυτό είναι το πλαίσιο SKYACTIV του επόμενου Mazda MX-5

H Mazda αποκάλυψε το σασί της πολυαναμενόμενης επόμενης γενιάς του MX-5 που θα είναι τουλάχιστον 100 kg ελαφρύτερο από αυτό της απερχόμενης.

Με επίσημη πρεμιέρα σήμερα στην ημέρα Τύπου του New York Auto Show, και δίπλα στην επετειακή έκδοση του υφιστάμενου MX-5, την 25th Anniversary Edition, παρουσιάστηκε το πλαίσιο SKYACTIV  της επόμενης γενιάς του MX-5 Miata.

Ένα αυτοκίνητο για το οποίο η Mazda ισχυρίζεται ότι επιστρέφει στις ρίζες του, υιοθετώντας μια μικρότερη και ελαφρύτερη υλοποίηση.

Για του λόγου το ασφαλές, να αναφέρουμε ότι η Mazda προσδιορίζει το βάρος του νέου MX-5 Miata πως θα είναι 100 kg ελαφρύτερο από αυτό του υφιστάμενου μοντέλου, αλλά και το μοτέρ του με μεγαλύτερη ισχύ. Άλλες λεπτομέρειες δεν υπάρχουν προς το παρόν, αλλά η Mazda λέει ότι το ανασχεδιασμένο Miata θα έχει χαμηλότερο κέντρο βάρους, καλύτερη στρεπτική ακαμψία και αναβαθμισμένη παθητική ασφάλεια.

Η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει προσδιορίσει την ημερομηνία που θα λανσάρει επίσημα το νέο MX-5 Miata, αλλά μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτό θα γίνει πριν από το τέλος του χρόνου.

[Πηγή Mazda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube