Αυτό είναι το ανανεωμένο Peugeot 508

Αυτό είναι το ανανεωμένο Peugeot 508

Nέα αισθητική και εκδόσεις 4θυρες, station wagon, η πιο… περιπετειώδης RXH, αλλά και υβριδικό

Η Peugeot  αναβαθμίζει την  παρουσία της στη μεσαία κατηγορία με το καινούργιο 508 που ενσωματώνει αλλαγές τόσο αισθητικές όσο και μηχανικές και του οποίου οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, με εκδόσεις 4θυρες, station wagon αλλά και την ολίγο περιπετειώδη RXH, καλύπτει μια ευρεία γκάμα πελατών. Αισθητικά ξεχωρίζουν οι νέοι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, αλλά και το νέο λογότυπο της μάρκας που κατοικοεδρεύει  στο κέντρο της ανασχεδιασμένης μάσκας. 

Στο εσωτερικό το ταμπλό να θυμίζει έντονα εκείνο του μικρότερου 308, όπου η οθόνη αφής διαμέτρου 7 ιντσών συγκεντρώνει όλες τις λειτουργίες. Με βάση την εμπειρία μας από το 308 η επιλογή αποδεικνύεται εύχρηστη και λειτουργική. 

Ξεχωρίζουν επίσης ο νέος πίνακας οργάνων, καθώς και προαιρετικά στοιχεία εξοπλισμού, όπως για παράδειγμα το head up display και η κάμερα οπισθοπορείας. 

Κάτω από το καπό του νέου Peugeot 508 ξεχωρίζουμε τον νέο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 165 ίππους, 9 περισσότερους από αυτόν του απερχόμενου μοντέλου, ενώ παράλληλα πληροί  τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6 και συνεργάζεται με σύστημα Start & Stop και κιβώτια, χειροκίνητο ή αυτόματο, 6 σχέσεων. Οι εκπομπές ρύπων είναι στα 131 gr CO2/km. 

Σε ότι αφορά στους κινητήρες ντίζελ, δυνατό χαρτί του γκρουπ PSA, το νέο 508 θα "φορά" δύο δίλιτρα μοτέρ με την ονομασία BlueHDi, απόδοσης 150 ή 180 ίππων, που  εκπέμπουν 105 και 111 gr CO2/km αντίστοιχα. 

Τέλος όλες οι εκδόσεις είναι διαθέσιμες και με το  νέο υβριδικό σύστημα κίνησης Hybrid4, το οποίο αποτελείται από έναν πετρελαιοκινητήρα 2 λίτρων ισχύος 163 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 37 ίππους και… δρα στους πίσω τροχούς του οχήματος. Στην προκειμένη περίπτωση,  οι εκπομπές CO2  περιορίζονται στα 85 gr/km. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube