Αυτό είναι το νέο Honda UR-V

Αυτό είναι το νέο Honda UR-V

Αυτό είναι το νέο SUV της Honda για την κινεζική αγορά που βασίζεται κυρίως στο Honda Avancier, αμφότερα υποστηριζόμενα από την πλατφόρμα του Accord.

Αυτό είναι το νέο Honda UR-V, ένα 5/7θέσιο SUV για την κινεζική αγορά που είχε παρουσιάσει πέρσι η ιαπωνική εταιρεία σε μορφή πρωτοτύπου ως Concept D στην Έκθεση της Σαγκάης.

Το νέο SUV της Honda βασίζεται κατά κύριο λόγο στο Honda Avancier που επίσης -παραδόξως- κάνει ήδη καριέρα στην κινεζική αγορά. Οι κύριες διαφορές του UR-V από το Avancier επικεντρώνονται στο καπό, στα εμπρός φανάρια, στους προφυλακτήρες και στα πίσω φώτα.

Βέβαια, το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί η Honda να διαθέτει δύο παρόμοια αυτοκίνητα στην κινεζική αγορά. Η απάντηση είναι διότι η Honda βρίσκεται με δύο κοινοπραξίες στην Κίνα που η καθεμιά τους θέλει να έχει τα ίδια αυτοκίνητα με την άλλη, ανταγωνιζόμενες σε μια αγορά με τα ίδια μοντέλα, καθώς και σε σπατάλη χρήματος και χρόνου. Τι να κάνουμε, έτσι δουλεύουν τα πράγματα στην Κίνα. Για την ιστορία, το UR-V κατασκευάζεται από την κοινοπραξία Dongfeng-Honda , ενώ το Avancier από την κοινοπραξία Guangzhou-Honda.



Η έκδοση παραγωγής του Honda Avancier έγινε μόλις τον προηγούμενο μήνα, ενώ αυτή του UR-V αναμένεται νωρίς μέσα στο 2017. Το μοτέρ είναι τα ίδια και στα δύο μοντέλα: Δίλιτρο τούρμπο με 272 άλογα και 37,7 kgm που συνδυάζεται με αυτόματο 9άρι κιβώτιο της ZF που στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

 
To νέο Honda Avancier λανσαρίστηκε στην Κίνα τον προηγούμενο μήνα και ξεκίνησε την εμπορική καριέρα του τον τρέχοντα.
 
Το νέο Honda UR-V δεν υπάρχει περίπτωση να εξευρωπαϊστεί για να κάνει καριέρα στη Γηραιά Ήπειρο. Το ρόλο του ως 7θέσιου SUV θα καλύψει από το δεύτερο 6μηνο του επόμενου χρόνου το νέο Honda CR-V 2017 που ήδη λανσαρίστηκε στη Βόρειο Αμερική.

[Πηγή carnewschina]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube