Αυτό είναι το νέο Honda NSX [videos]

Αυτό είναι το νέο Honda NSX [videos]

Παρουσιάστηκε στην έκθεση του Detroit η έκδοση παραγωγής του Honda NSX.

Μετά από μια μακρά περίοδο εξέλιξης και αρκετά teaser, ήρθε η ώρα να παρουσιαστεί και επίσημα το νέο supercar της Honda.

Η δεύτερη γενιά του Honda NSX, Acura NSX στην Αμερική, παρέμεινε πιστή στην σχεδιαστική σιλουέτα του πρωτότυπου, με μόνη διαφορά την μικρή αύξηση όλων των διαστάσεων. Η μεγάλη διαφορά εντοπίζεται στον V6 θερμικό κινητήρα των 3,5 λίτρων που δεν είναι ατμοσφαιρικός αλλά twin turbo. Θα δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς και θα ενισχύεται και από έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο νέο ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη εννέα σχέσεων.

Το NSX όμως διαθέτει τετρακίνηση Sport Hybrid Super Handling AWD (δεν μοιράζει την ροπή μόνο εμπρός-πίσω, αλλά και δεξιά-αριστερά στους πίσω τροχούς), με τον εμπρός άξονα να διαθέτει και δύο ηλεκτροκινητήρες για ακόμα καλύτερο μοίρασμα της ροπής και βελτίωση των δυναμικών του χαρακτηριστικών. Η συνδυασμένη ισχύς του υβριδικού συστήματος θα φτάνει τους 550 ίππους.

Όπως προαναφέραμε, η έκδοση παραγωγής δεν απέχει σχεδιαστικά από το πρωτότυπο, απλά έχει ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις (συν. μήκος 4,47 m). Πατάει σε τροχούς 19” εμπρός και 20” πίσω, με τις δισκόπλακες που φωλιάζουν μέσα τους να είναι κεραμικές.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα δύο μπάκετ καθίσματα και οι δίχρωμες δερμάτινες επενδύσεις, καθώς επίσης και ο ψηφιακός πίνακας και το σύστημα πολυμέσων με την μεγάλη οθόνη αφής. Ένα άλλο σύστημα που διαθέτει είναι το Intergrated Dynamic System με τέσσερις λειτουργίες (Quiet, Sport, Sport+ και Track) που επεμβαίνει στα ηλεκτρομοτέρ, τον θερμικό κινητήρα, το κιβώτιο και τον ήχο της εισαγωγής και της εξάτμισης. Ακόμα, διαθέτει λειτουργία Launch για μέγιστη απόδοση και ιδανικές εκκινήσεις.

Τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά και οι μετρήσεις επιδόσεων του νέου Honda NSX δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube