Αυτό είναι το νέο Citroën C1 [video]

Αυτό είναι το νέο Citroën C1 [video]

Σε αποκάλυψη της εξωτερικής του εμφάνισης προχώρησε η Citroën, λίγες μέρες πριν την επίσημη παρουσίασή του.

Η δεύτερη γενιά του Citroën C1 θα παρουσιαστεί σε μερικές μέρες στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης και η γαλλική εταιρεία δίνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας τις πρώτες φωτογραφίες και μερικά χαρακτηριστικά του.

Το νέο γαλλικό μίνι θα προσφέρεται όπως και ο προκάτοχός του με 3θυρο ή 5θυρο αμάξωμα, αλλά πλέον θα υπάρχει και έκδοση Airscape με ηλεκτρική υφασμάτινη οροφή. Η νέα αυτή οροφή, που διατίθεται σε τρία χρώματα, έχει διαστάσεις 800 mm x 760 mm και αναδιπλώνει ηλεκτρικά μέχρι την πίσω κολώνα. Το υπόλοιπο αμάξωμα προσφέρεται σε οχτώ διαφορετικά χρώματα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα εξατομίκευσης με συνδυασμό δύο χρωμάτων.

Οι διαφορές στην εμφάνιση του νέου μοντέλου είναι μεγάλες, καθώς δεν θυμίζει σε τίποτα την προηγούμενη γενιά του. Η γαλλική εταιρεία θέλησε να δώσει έναν πιο premium χαρακτήρα στο μίνι της, πράγμα που φαίνεται από την ιδιαίτερη σχεδίαση του εμπρός μέρους με τα φώτα ημέρας τύπου LED.

Οι διαστάσεις του νέου Citroën C1 είναι σχεδόν ίδιες με του προηγούμενου, με το μήκος του να φτάνει τα 3,46 m (+3 cm), το πλάτος τα 1,62 m (-1 cm) και το ύψος τα 1,45 m (-1,5 cm). Η μικρή αύξηση του μήκους και η καλύτερη εκμετάλλευση των χώρων ευνόησαν τον χώρο αποσκευών που από 139 λίτρα χωρητικότητας έφτασε πλέον τα 196.

Οι κινητήρες που θα απαρτίζουν την γκάμα του νέου Citroën C1 είναι 3κύλινδροι VTi 1,0 και 1,2 λίτρων, με απόδοση 68 και 82 ίππους αντίστοιχα. Και οι δύο εκδόσεις κινητήρα υπόσχονται χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και χαμηλές εκπομπές CO2, πράγμα που ενισχύεται και από το χαμηλό βάρος του νέου μοντέλου που φτάνει τα 840 kg. Πιο συγκεκριμένα, για την κορυφαία έκδοση κινητήρα 1.2 VTi η Citroën ανακοινώνει μέση κατανάλωση καυσίμου 4,3 lt/100 km και εκπομπή 99 gr/ km CO2, την στιγμή που για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h χρειάζεται 11,0 sec.

Σύμφωνα με την γαλλική εταιρεία, αλλαγές υπάρχουν και στην ανάρτηση του νέου μοντέλου για βελτίωση τόσο της άνεσης όσο και του κρατήματος. Ο πίσω ημιάκαμπτος άξονας είναι 4 kg ελαφρύτερος, τα ελατήρια και τα αμορτισέρ είναι καινούρια, ενώ η αντιστρεπτική πάχυνε. Το σύστημα διεύθυνσης είναι και αυτό νέο και παραμένει ηλεκτρικά υποβοηθούμενο. Το νέο C1 πατάει σε τροχούς διάστασης 14” και 15”, με τις ζάντες αλουμινίου να έχουν διάσταση 15”.

Για το εσωτερικό, δεν υπάρχουν ούτε πολλά στοιχεία, ούτε φωτογραφίες. Τα λίγα δεδομένα που ανακοίνωσε η Citroën κάνουν λόγο για έγχρωμες διακοσμητικές φάσες σε πόρτες και ταμπλό στο χρώμα του αμαξώματος, πλουσιότερο εξοπλισμό που μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι αυτόματο κλιματισμό και θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, ενώ την ψυχαγωγία των επιβαινόντων αναλαμβάνει ένα σύγχρονο σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων με οθόνη αφής 7” και δυνατότητα σύνδεσης με smartphone.

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για το νέο Citroën C1 θα μάθουμε στην επίσημη παρουσίασή του στην Γενεύη.

[Πηγή: Citroën]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube