Aventador LP720-4 για τα 50 χρόνια της Lamborghini

Aventador LP720-4 για τα 50 χρόνια της Lamborghini

Η Lamborghini γιορτάζει τα 50 της χρόνια παρουσιάζοντας στην Έκθεση της Σαγκάης την Aventador LP720-4 50ο Anniversario. Μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής που θα κυκλοφορήσει σε 200 κομμάτια: 100 κουπέ και 100 Roadster.

Όπως φανερώνει το όνομά της, στη Lamborghini Aventador LP720-4 50ο Anniversario ο V12 των 6,5 λίτρων αποδίδει 20 PS παραπάνω απ’ ό,τι στη συμβατική Aventador LP700-4. Αυτή η διαφορά στην ιπποδύναμη δεν μεταφράζεται πάντως σε αισθητή βελτίωση στις επιδόσεις, αφού τόσο η επιτάχυνση από στάση ως τα 100 km/h σε 2,9”, όσο και η τελική ταχύτητα των 350 km/h, είναι νούμερα ταυτόσημα με της LP700-4.

Μεγαλύτερη επίδραση θα έχουν μάλλον τα νέα αεροδυναμικά βοηθήματα, που είναι εν μέρει εμπνευσμένα από εκείνα της Aventador J. Το τονισμένο εμπρός σπόιλερ και ο εντελώς διαφορετικός πίσω προφυλακτήρας-διαχύτης, υπόσχονται «50% καλύτερη αεροδυναμική απόδοση», σύμφωνα με τη Lamborghini. Έτσι επιτυγχάνεται καλύτερη σταθερότητα στην υψηλή ταχύτητα χωρίς να αυξάνεται η αεροδυναμική αντίσταση.

Η Lamborghini Aventador LP720-4 50ο Anniversario χαρακτηρίζεται από το φωτεινό κίτρινο χρώμα, που είναι και η πιο δημοφιλής επιλογή των πελατών της φίρμας από την εποχή της Miura. Βέβαια η επετειακή Aventador είναι βαμμένη σε «Giallo Maggio», που δεν είναι διαθέσιμο σε κανένα άλλο μοντέλο της Lamborghini, ενώ συνδυάζεται με κίτρινες ή καφέ επενδύσεις στο εσωτερικό. Για όσους πελάτες επιθυμούν κάτι διαφορετικό, η εταιρεία δίνει απεριόριστες επιλογές χρωματικών συνδυασμών μέσω του προγράμματος «Ad Personam».

[Πηγή: Lamborghini]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube