Audi: Υπό αξιολόγηση το πρωτότυπο Sport Quattro

Audi: Υπό αξιολόγηση το πρωτότυπο Sport Quattro

Το φθινόπωρο θα παρθεί η απόφαση για ενδεχόμενη έκδοση παραγωγής.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δ. Συμβουλίου της Audi, Rupert Stadler, υπάρχει ενδεχόμενο να δούμε έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου plug-in υβριδικού Sport Quattro των 700 ίππων.

Το πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης είχε “μαζέψει” αρκετά και θετικά σχόλια. Σύμφωνα με τους Άγγλους συναδέλφους μας, η Audi σκέφτεται να το βγάλει ως ένα supercar περιορισμένης παραγωγής που θα “κάθεται” στην γκάμα πάνω από το R8 δεύτερης γενιάς ή σαν ένα high-end σπορ μοντέλο με τιμή κοντά στα 100.000 ευρώ.

Προς το παρόν, η Audi επενδύει 22 εκ. ευρώ στο Τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης στην προσπάθεια της να αυξήσει τις ετήσιες πωλήσεις, από τα 1,6 εκ. φέτος στα 2 εκ. το 2020. Μέρος βέβαια του σχεδίου είναι και η παρουσίαση 11 νέων μοντέλων μέχρι εκείνη την περίοδο.

Τέλος, ο κ. Stadler δήλωσε “Μπορεί να βγάλουμε ένα Audi Q4, ένα Audi Q8 ή ένα Audi Sport Quattro. Θα πρέπει να αναλύσουμε τις απαιτήσεις των αγορών και να βάλουμε προτεραιότητες στις αποφάσεις μας. Το μόνο μοντέλο που είναι σίγουρο ότι θα βγει στην παραγωγή είναι το Audi Q1 που θα λανσαριστεί το 2016 και θα είναι το μικρότερό μας SUV”.

[Πηγή: What Car?]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube