Audi: Υπέρ-πολυτελές A8 «Horch», αντίπαλο δέος για Maybach

Audi: Υπέρ-πολυτελές A8 «Horch», αντίπαλο δέος για Maybach

Από τους τρεις μεγάλους premium κατασκευαστές, η Mercedes-Benz είναι η μόνη που διαθέτει μια συβαριτική εκδοχή της κορυφαίας λιμουζίνας της με τη Maybach. Τώρα έρχεται και η Audi με το Α8.

Ο August Horsch, ένας από τους ιδρυτές της Audi, θα μπορούσε να δει το όνομά του να επιστρέφει στη φίρμα, η οποία πόρρω απέχει από αυτό που ήταν την εποχή της Auto Union. Οι συνάδελφοί μας στην Automotive News ανακοινώνουν ότι η φίρμα του Ingolstadt σχεδιάζει να αναβιώσει το όνομα στο πρόσωπο ενός πολύ ιδιαίτερου A8.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, η Audi θα επωφεληθεί από τον επόμενο ανασχεδιασμό του A8, μέσα σε δύο με τρία χρόνια από σήμερα, για να λανσάρει μια νέα έκδοση υπό την ονομασία «Horch». Ένα όνομα που θα είχε προφανώς νόημα στην έκδοση που θα φορούσε το μοτέρ W12. Ο κινητήρας αυτός εξακολουθεί να μην τοποθετείται κάτω από το καπό του A8, η γκάμα του οποίου επί του παρόντος φορά αποκλειστικά μοτέρ V6 (βενζίνη και ντίζελ), ενώ σε ορισμένες αγορές και V8.

Αυτή η έκδοση θα αποτελέσει αδιαμφισβήτητα την απάντηση της Audi στη Maybach της Mercedes-Benz. Αυτή η τελευταία ποντάρει ωστόσο σε μια πολύ αποκλειστική Maybach S 650, τόσο από πλευράς εμφάνισης και εξοπλισμού όσο και τιμής –στην Ελλάδα από €333.150, ενώ φτάνει 438.000 φουλ έξτρα. Εκτός κι αν επιλέξεις την S 650 Pullman που ξεκινά από τα 500 χιλιάρικα, στη Γερμανία.

Ο τρίτος «Καππαδόκης», η BMW δεν διαθέτει προς το παρόν κάτι αντίστοιχο και το βάρος των σπέσιαλ αυτοκινήτων το αντιμετωπίζει το τμήμα εξατομίκευσης «Individual».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube