Audi: Το Q6 θα είναι ηλεκτρικό, σπορ και σέξι

Audi: Το Q6 θα είναι ηλεκτρικό, σπορ και σέξι

Άλλο ένα SUV από το Ingolstadt που όμως υπόσχεται πως θα διαφέρει από τα υπόλοιπα.

Ο CEO της Audi δήλωσε ότι το ηλεκτρικό SUV που θα παρουσιαστεί το 2018, ένα χρόνο μετά το κορυφαίο Q8, θα έχει μοναδικό χαρακτήρα.

Στη Σαγκάη ο Rupert Stadler άνοιξε τα χαρτιά του σχετικά με το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της μάρκας, που σύμφωνα με πληροφορίες θα ονομάζεται Q6, σχολιάζοντας πως «είναι σέξυ, σπορ και πολύ πρακτικό, ενώ η αυτονομία του θα φτάνει τα 500 km».

Για την Audi η επίτευξη αυτής της αυτονομίας για το ηλεκτρικό της SUV, που ανάμεσα στα άλλα θα κληθεί ν’ ανταγωνιστεί το Model X της Tesla, ήταν απαραίτητη.

Η επιλογή του 2018 για την έναρξη παραγωγής του Q6 δεν έγινε τυχαία: «Με τις επενδύσεις που γίνονται στην υποδομή υποστήριξης των ηλεκτρικών οχημάτων, πιστεύουμε πως το 2018-2019 είναι η κατάλληλη στιγμή για την παρουσίαση ενός τέτοιου αυτοκινήτου. Θα έχει ικανοποιητική αυτονομία και, μέχρι τότε, οι υποδομές για την ταχεία φόρτιση των μπαταριών θα είναι έτοιμες.»

«Πριν από μερικά χρόνια, τα SUV είχαν αρνητική αντιμετώπιση από πολύ κόσμο επειδή ήταν ενεργοβόρα», είπε. «Αποδείξαμε ότι με την χρήση ελαφρύτερων υλικών και ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης μπορούν να είναι πολύ πιο φιλικά στο περιβάλλον

Χρησιμοποίησε επίσης την Κίνα σαν παράδειγμα για τις αλλαγές που συντελούνται στον συγκεκριμένο τομέα και είναι απαραίτητες για την επιτυχία της ηλεκτροκίνησης. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι θα τοποθετήσει ταχυφορτιστές κάθε 50 km σε 16.000-17.000 km αυτοκινητοδρόμων. Αυτό κάνει τον Stadler να πιστεύει πως «θα δώσει ώθηση στις πωλήσεις των ηλεκτρικών» και ελπίζει η Ευρώπη να ακολουθήσει σύντομα την ίδια πολιτική.

[Πηγή Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube