Audi Prologue Avant Concept: Υβριδικό plug-in πρωτότυπο

Audi Prologue Avant Concept: Υβριδικό plug-in πρωτότυπο

Η Audi παρουσίασε επίσημα σήμερα το πρωτότυπο Audi Prologue Avant.

Τέσσερις μήνες μετά το Prologue Coupe, η Audi προσέθεσε στη γκάμα των concept της και την station wagon έκδοση.

Με στόχο να λανσάρει τη νέα της σχεδιαστική φιλοσοφία, το Prologue Avant Concept μας δείχνει την κατεύθυνση που θ’ ακολουθήσουν τα μελλοντικά station wagon της μάρκας.

Με μήκος 5,11 m, πλάτος 1,97 m και μεταξόνιο 3,04 m, το πεντάθυρο concept ανήκει στα μεγάλα premium station. Η εξαγωνική μάσκα που «κυριαρχεί» στο εμπρός μέρος  είναι τοποθετημένη χαμηλότερα σε σχέση με τα σημερινά μοντέλα παραγωγής, οι πλευρικοί αεραγωγοί στον προφυλακτήρα τονίζονται από τα φώτα ημέρας LED και τα φαρδιά, λεπτά φωτιστικά σώματα διαθέτουν τεχνολογία laser.

Το μακρύ εμπρός μέρος, η επιμηκυμένη οροφή με την έντονη κλίση στο πίσω μέρος και οι φαρδιές πίσω κολώνες δίνουν στο Prologue Avant Concept μια σπορ εμφάνιση που θυμίζει περισσότερο shooting brake παρά κλασικό station.

Το εσωτερικό είναι αυστηρά τετραθέσιο και, αντί για τα κλασικά χειριστήρια και κουμπιά, έχει οθόνες αφής OLED για τον χειρισμό των συστημάτων κλιματισμού και πολυμέσων. Το λογισμικό «butler» αναγνωρίζει τον οδηγό και τους επιβάτες από τα smartphones τους (!) και ρυθμίζει τα καθίσματα και τον τετραζωνικό κλιματισμό ανάλογα με τις προτιμήσεις τους, ενώ «προτείνει» κιόλας επιλογές για τη μουσική και τη διαδρομή στο σύστημα πλοήγησης ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού.

Σε αντίθεση με το Coupe, που είχε έναν τετράλιτρο υπετροφοδοτούμενο V8 605 ίππων, το Prologue Avant δανείζεται το υβριδικό σύστημα του Q7 e-tron quattro με τον τρίλιτρο V6 turbodiesel να συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα. Η συνδυασμένη ισχύς φτάνει τους 455 ίππους και τα 0-100 km/h έρχονται σε μόλις 5,1¨ ενώ η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς.

To υβριδικό concept διαθέτει επίσης τεχνολογία plug-in που επιτρέπει την φόρτιση των μπαταριών ιόντων λιθίου από οικιακό ή εξωτερικό φορτιστή και η αυτονομία, στην πλήρως ηλεκτρική λειτουργία, φτάνει τα 54 km.

[Πηγή: Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube