Audi: Πλησιάζει ένα ηλεκτρικό κόμπακτ SUV

Audi: Πλησιάζει ένα ηλεκτρικό κόμπακτ SUV

Το e-tron προφανώς και δεν θα είναι το μόνο ηλεκτρικό SUV στην γκάμα της Audi. To Igolstadt ετοιμοιάζει ένα πιο κόμπακτ μοντέλο, κάτω από το Q5, που θα απευθύνεται σε ένα πιο ευρύ κοινό, στο μέγεθος του Q3.

Η Audi έχει φέρει σήμερα το γοητευτικό e-tron GT να το δοκιμάσουν οι δημοσιογράφοι με έδρα το Los Angeles, ένα σημάδι ότι η γερμανική φίρμα δεν νοιάζεται επικοινωνιακά για το γεγονός ότι αυτή η ηλεκτρική μπερλίνα μοιράζεται πολλές τεχνικές λεπτομέρειες με την Porsche Taycan -ίσως το Zuffenhausen νοιάζεται περισσότερο. Αλλά EV από το Ingolstadt δεν θα υπάρξουν μόνο για τα μεγάλα πορτοφόλια, όπως το εικονιζόμενο e-tron, καθώς η Audi θα λανσάρει τους επόμενους μήνες ένα κόμπακτ ηλεκτρικό SUV.

Οι συνεργάτες μας στο Autocar αναφέρουν ότι το νέο EV θα τοποθετηθεί μεταξύ του Q2 και του Q3 και θα μοιραστεί την ίδια αρχιτεκτονική με την οικογένεια του Volkswagen ID, την πλατφόρμα MEB. Eνδιαφέροντα στοιχεία; Το νέο μοντέλο μπαταρίας θα μπορούσε να ενσωματώσει μερικά από τα αισθητικά χαρακτηριστικά της πρωτότυπης μπερλίνας e-tron GT, συμπεριλαμβανομένης της σχεδιαστικής γραμμής που τρέχει στα εμπρός και στα πίσω φτερά.

Ακόμα κι αν βρισκόμαστε μακριά από τις αναλογίες αυτού του e-tron GT, θα πρέπει να περιμένουμε ένα σχέδιο που θα διαφέρει σημαντικά από το υπόλοιπο της γκάμας της κλασικής Audi. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι συμβαίνει με τον Γερμανό κατασκευαστή και τα κόμπακτ ηλεκτρικά μοντέλα του από άποψη σχεδιασμού. Σαφή απάντηση θα λάβουμε το επόμενο έτος, πιθανότατα στην ΙΑΑ 2019 της Φρανκφούρτη, με το εμπορικό λανσάρισμα να ξεκινά στις αρχές του 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube