Ατυχής διαρροή για το Volvo XC40! [video]

Ατυχής διαρροή για το Volvo XC40! [video]

Η επίσημη αποκάλυψη για το XC40 είναι προγραμματισμένη για τις 21 Σεπτεμβρίου, αλλά φαίνεται ότι κάποιος στη Volvo Ουγγαρίας είχε διαφορετική άποψη!

Η θυγατρική της Volvo στην Ουγγαρία για κάποιο ανεξήγητο λόγο έβγαλε στον αέρα, χωρίς το επικοινωνιακό μοντάζ και τα απαραίτητα κοψίματα όλο το φιλμ του teaser-τρέιλερ του επερχόμενου XC40 που θα είναι το μικρότερο CUV στην γκάμα της εταιρείας.

Το επερχόμενο XC40 θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Volvo που θα στηρίζεται στην Compact Modular Architecture, στοχεύοντας σε μια πιο νεανική απήχηση από τα ακόμα μεγαλύτερα πλέον XC60 και XC90. Το XC40 προσφέρει ένα αριθμό επιλογών εξατομίκευσης, προκειμένου να πετύχει το παραπάνω, με ένα ανώτερο επίπεδο χρωματικών συνδυασμών για το αμάξωμα και την καμπίνα, που δεν έχουμε ξαναδεί σε Volvo. Ασυνήθιστες επιλογές για την καμπίνα όπως τα πορτοκαλί ταπέτα και η κόκκινη ταπετσαρία είναι μόνο ψήγμα από τα στοιχεία της λίστας.

Tο κόμπακτ CUV της σουηδικής εταιρείας θα ενσωματώνει μια πληθώρα ενεργητικών και παθητικών συστημάτων που είδαμε να κάνουν πρεμιέρα στα μοντέλα που βασίζονται στη μεγαλύτερη πλατφόρμα SPA. To ΧC40, όπωε είπαμε, θα είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που θα πατά πάνω στη νέα αρχιτεκτονική CMA και θα εφοδιάζεται από κάμερα 360ο μέχρι σύστημα ημί-αυτόνομης οδήγησης που στην ορολογία της Volvo αναφέρεται ως «Pilot Assist».

Η πλήρης λίστα όσον αφορά την γκάμα των κινητήρων δεν ανακοινώθηκε επίσημα, αλλά στην καρδιά της γκάμας θα βρίσκεται ο 1.500άρης 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας, μοτέρ που προέρχεται από το κόψιμο του ενός κυλίνδρου από τον δίλιτρο 4κύλινδρο της οικογένειας DRIVE-e. Προφανώς στην γκάμα θα βρίσκονται και ντίζελ, μαζί με ατμοσφαιρικές και τούρμπο εκδόσεις βενζινοκινητήρων. Μια υβριδική έκδοση των 180 ίππων, με βενζινοκινητήρα 106 PS και ηλεκτρομοτέρ 75 PS θα βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας, με την ονομασία T5 Twin Engine. Το πιο eco XC40 θα είναι προσθιοκίνητο, με 7άρι αυτόματο σασμάν και αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 48 km.

H τιμή για το νέο Volvo XC40 αναμένεται να ξεκινά στην Ευρώπη από τις 28.000 ευρώ, υπερφαλαγγίζοντας τιμολογιακά ανταγωνιστές, όπως η επερχόμενη Jaguar E-Pace, το υφιστάμενο Audi Q3, αλλά και το Range Rover Evoque.

Δείτε και το επίσημο και επιτρεπόμενο teaser video…

[Πηγή carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube