ARES Panther, μια De Tomaso Pantera του 21ου αιώνα

ARES Panther, μια De Tomaso Pantera του 21ου αιώνα

Βασισμένο στη Lamborghini Huracán, το νέο σούπερκαρ ακολουθεί τη σχεδιαστική γραμμή του θρυλικού μοντέλου των 70s.

H ARES Design έφτιαξε ένα βασισμένο στην Huracán σούπερκαρ, το οποίο έχει ρετρό σχεδίαση και αναδυόμενα φώτα.

Ο σχεδιαστικός οίκος, που έχει έδρα την Modena και επικεφαλής τον αμφιλεγόμενο πρώην CEO της Lotus, Dany Bahar, παρουσιάζει το Project Panther ως το πρώτο από μια σειρά δημιουργήματα με βάση την πλατφόρμα της Huracán.

Τα όνομα Panther προφανώς είναι μια αναφορά στην De Tomaso Pantera, το ιταλικό σούπερκαρ που είχε παρουσιαστεί το 1971 κι έμεινε στην παραγωγή έως το 1992. Τα αναδυόμενα φώτα και τα μεταλλικά νεύρα προέκτασης της σκεπής είναι σχεδιαστικά χαρακτηριστικά από την Pantera, αλλά βέβαια το Panther έχει και μοντέρνα στοιχεία όπως οι τροχοί μεγάλης διαμέτρου και οι πόρτες χωρίς χειρολαβές. Έχει επίσης λάστιχα Pirelli P Zero με χρωματιστά σιρίτια στο πλάι, όπως στη Formula 1.

Κάτω από το χειροποίητο αμάξωμα κρύβονται το πλαίσιο και τα μηχανικά μέρη της Huracán, με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα V10 που είναι και ο μόνος 10κύλινδρος παραγωγής στον κόσμο. Στοιχεία για την ιπποδύναμη δεν δίνονται, αλλά αναμένεται να είναι πάνω από τους 580 ίππους του βασικού μοντέλου, χάρη σε μηχανικές βελτιώσεις.

Η ARES Design θα κατασκευάζει τα Panther σε καινούργιες εγκαταστάσεις στη Modena της Ιταλίας, από τις αρχές του 2018. Δεν έχει ανακοινωθεί όριο στην παραγωγή, αλλά τα νούμερα αναμένεται να είναι μικρά λόγω της περίπλοκης διαδικασίας της χειροποίητης παραγωγής αλλά και λόγω της απαίτησης των πελατών για αποκλειστικότητα.

Στις ίδιες εγκαταστάσεις θα παράγονται και τα υπόλοιπα μοντέλα της όλο και αυξανόμενης γκάμας της ARES, στην οποία προστέθηκαν πρόσφατα και μοντέλα βασισμένα στη Mercedes-Benz G-Class και στην Bentley Mulsanne. H εταιρεία φτιάχνει επίσης 53 «επί παραγγελία» Land Rover Defender, σε συνεργασία με τη βρετανική φίρμα JE MotorWorks.

«Οι εγκαταστάσεις μας στη Modena  ταιριάζουν τέλεια στην αναπτυσσόμενη αγορά των ειδικών παραγγελιών από φαν του αυτοκινήτου, και το Project Panther είναι το πρώτο από μια σειρά αυτοκινήτων –και άλλων εκπλήξεων– που θα παρουσιάσουμε σε επίσημα εγκαίνια τον Ιανουάριο», αποκάλυψε ο Bahar.

Το Panther βρίσκεται προς το παρόν στην κορυφή της γκάμας της ARES, αλλά μπορεί να το υποσκελίσει ένα ακόμη ακριβότερο μοντέλο μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Ο Bahar σχεδιάζει να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα χειροποίητα ειδικά μοντέλα, με την ARES να επεκτείνεται για να ενσωματώσει ολόκληρη τη διαδικασία της επί παραγγελία κατασκευής. Ο Bahar λέει ότι «θα ακολουθήσουν πολλά ακόμα» το 2018.

[Πηγή: Autocar]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οκτώ θρυλικά supercars των 70’s σε μια επική μάχη στην πίστα [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube