Αποκλειστικό: Έρχεται η BMW Σειρά 1 σεντάν

Αποκλειστικό: Έρχεται η BMW Σειρά 1 σεντάν

Η σεντάν έκδοση της Σειράς 1 της BMW πήρε το «πράσινο φως» για την παραγωγή και θα κυκλοφορήσει το 2016.

Ένας νέος ανταγωνιστής των Audi A3 Sport Sedan και Mercedes-Benz CLA θα προκύψει από τη BMW. Η σεντάν έκδοση της Σειράς 1 θα βασίζεται στην πλατφόρμα UKL, όπως η επερχόμενη Σειρά 1 GT, και θα είναι προσθιοκίνητη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BMW Norbert Reithofer έδωσε επίσημα το τελικό «ΟΚ» για τη δημιουργία μιας τετράπορτης εκδοχής της Σειράς 1. Το project έχει εσωτερικό κωδικό «NES» (New Entry-level Sedan) και θα λανσαριστεί στην αγορά το 2016. Ενώ μέσα στο ’14 θα έχουμε δει τη Σειρά 1 GT, που θα έχει προκύψει από το BMW Concept Active Tourer Outdoor.

Όλες οι εκδοχές της επόμενης BMW Σειράς 1 θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα «UKL», την οποία χρησιμοποιεί και το νέο Mini. Οι βασικές εκδόσεις θα χρησιμοποιούν τον νέο 3κύλινδρο 1.500άρη κινητήρα της φίρμας με την κίνηση να μεταδίδεται εμπρός, όπως άλλωστε και στα ανταγωνιστικά Audi A3 Sport Sedan και Mercedes-Benz CLA. Ισχυρότεροι τετρακύλινδροι, αρκετές επιλογές σε diesel και μια υβριδική έκδοση θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα.

Η φωτογραφία που δημιούργησαν οι συνεργάτες μας στο βρετανικό Autocar μας ανοίγει την όρεξη για μια πιθανή έκδοση «Μ» της νέας Σειράς 1 σεντάν, που θα χτυπούσε στα ίσια το αντίστοιχο S3 και τη CLA45 AMG.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube