Αποκλειστικό: «Baby» SUV από τη Land Rover

Αποκλειστικό: «Baby» SUV από τη Land Rover

Όπως έχουμε ξαναγράψει, η κατηγορία των μικρών SUV και crossover βρίσκεται σε ιδιαίτερα ανοδική πορεία, και μια εταιρεία όπως η Land Rover δεν θα μπορούσε να απουσιάζει.

Στα σχέδια της βρετανικής φίρμας, σύμφωνα με τους συνεργάτες μας στο Autocar UK, είναι να παρουσιάσουν ένα μαζεμένων διαστάσεων SUV για όλες τις αγορές του κόσμου, με το μήκος του να κυμαίνεται στα τέσσερα μέτρα -30 πόντους μικρότερο από το Evoque.

Πηγές μας αναφέρουν ότι θα βασίζεται σε μία νέα πλατφόρμα που θα κατασκευάσει η «μαμά» Tata και ο νέος Κινέζος συνεργάτης του ομίλου (Tata-Land Rover-Jaguar), η Cherry. Ακόμα αναφέρουν ότι ο όμιλος ετοιμάζει νέους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου στα 1,4 και 1,6 λίτρα που θα εφοδιάζουν το νέο μικρό SUV της Land Rover και κάμποσα μοντέλα του ομίλου. Επίσης, το νέο μικρό SUV θα είναι το πρώτο μοντέλο της φίρμας που δεν θα κατασκευαστεί στην Αγγλία.

Από πλευράς σχεδίασης, αναμένεται να αποτελεί μια εξέλιξη του πρωτότυπου DC 100, ενώ θα έχει και επιρροές από το μελλοντικό Defender, με αποτέλεσμα να δείχνει, στην ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία, αρκετά σκληροτράχηλο.

Η τιμή του μοντέλου αναμένεται να ξεκινά λίγο πάνω από τις 20.000 ευρώ, με τις βασικές εκδόσεις να είναι προσθιοκίνητες.

[Πηγή Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube