Αποκάλυψη: Νέα Porsche 911 Turbo [videos]

Αποκάλυψη: Νέα Porsche 911 Turbo [videos]

Η Porsche αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες για τη μεγάλη αντίπαλο των McLaren MP4-12C και Ferrari 458 Italia, την 911 Turbo.

Τα 40ά γενέθλια της Porsche 911 Turbo γιορτάζονται σχεδιαστικά με την ένταξη της πιο γρήγορης, της πιο δυνατής και της πιο τεχνολογικά εξεζητημένης μέχρι σήμερα 911: Της νέας Σειράς 991. Η έκτη γενιά της 911 Turbo, αυτής που βλέπετε στις φωτογραφίες πριν από την προγραμματισμένη αποκάλυψή της στο σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο, θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, όπως και στην απερχόμενη: Turbo και Turbo S.

Φέρτε μου τη McLaren
Στη στάνταρ έκδοση, η νέα τετρακίνητη 911 με το διτούρμπινο 3,8λιτρο μπόξερ αποδίδει 20 PS παραπάνω από τη απερχόμενη, ανεβαίνοντας σε ισχύ στα 520 άλογα. Η τιμή αυτή διπλασιάζει την απόδοση του γεννήτορά της το 1974, ο οποίος από έναν 3λιτρο τούρμπο έβγαζε 260 PS.

Στην πιο σπορ έκδοση, η νέα 911 Turbo S ξεπερνά κατά 30 PS το προηγούμενο μοντέλο, φτάνοντας τα 560. Ισχύς που ακούγεται ικανή να ισοφαρίσει τη McLaren 12C στα 0-100 σε 3,1” και να πιάσει τα 320 km/h. Η Porsche μέχρις στιγμής δεν έχει κάνει αναφορά στη ροπή της νέας 911 Turbo, αλλά οι εκτιμήσεις μας την ανεβάζουν σαφώς πάνω από τα 72 kgm.
Όπως και όλες οι πρόσφατες 911, η νέα Turbo μεγάλωσε σε μέγεθος. Σε μήκος κατά τέσσερις πόντους, φτάνοντας τα 4,49 m και σε πλάτος κατά 2,8 σε σχέση με την τελευταία Carrera 4, φτάνοντας το 1,88 m, λόγω και των ειδικά σχεδιασμένων πίσω φτερών.

Η εκτεταμένη χρήση αλουμινίου στη εσωτερική και εξωτερική δομή του αμαξώματος, σύμφωνα με το Βάισαχ επέτρεψε στο νέο αυτοκίνητο να κατέβει κάτω από τα 1.570 kg της προηγούμενης 911 Turbo, |βελτιώνοντας κατακόρυφα το λόγο ισχύος/βάρους.

Η αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων φέρνει και μια σημαντική αλλαγή στη γεωμετρία του σασί, με το μεταξόνιο να μεγαλώνει κατά δέκα πόντους, στα 2,45 m, με το εμπρός και πίσω μετατρόχιο να ξεπερνά σαφώς τα 1,49 m εμπρός και τα 1,55 πίσω του απερχόμενου μοντέλου. Μεγαλύτεροι είναι και οι θόλοι των τροχών για να μπορούν να φιλοξενήσουν τις 20άρες ζάντες και αυτές τις μονομπούλονες της Turbo S.

Επί τα ίχνη της GT3
Όπως και η τελευταία 911 GT3, η νέα 911 Turbo διαθέτει τετραδιεύθυνση, με τους πίσω τροχούς να στρίβουν μέχρι 2,8ο ανάλογα με την ταχύτητα του αυτοκινήτου. Η Porsche αναφέρει ότι αυτό φέρνει νέα δεδομένα στην ακρίβεια της 911 Turbo, κάτι που επιβεβαιώνεται από την ικανότητα του αυτοκινήτου να γυρίζει πιο γρήγορα από τα 7’ 30” της Carrera GT στο Nürburgring. Η τετραδιεύθυνση αυτή αποτελεί μέρος ενός νέου συστήματος διεύθυνσης που υιοθετεί για πρώτη φορά ηλεκτρομηχανική λειτουργία.

Νέο είναι και το αεροδυναμικό πακέτο της 911 Turbo, με εμπρός σπόιλερ τριών σταδίων και τροποποιημένη πίσω πτέρυγα επίσης τριών σταδίων που βελτιώνει την κάθετη αεροδυναμική πίεση.

Άλλες εξελίξεις περιλαμβάνουν το Porsche Dynamic Chassis Control που χρησιμοποιεί υδραυλικά ελεγχόμενες αντιστρεπτικές δοκούς για να περιορίσουν την κλίση στις στροφές, το βούτηγμα και την έκταση των αναρτήσεων. Το σύστημα αυτό είναι στάνταρ στη νέα 911 Turbo S –σε συνδυασμό με δυναμικές βάσεις για μοτέρ, κάρμπον-κεραμικούς δίσκους και φουλ LED φώτα, ενώ αποτελεί το έξτρα «Chrono» για την 911 Turbo.

H Porsche αντιδρώντας στην κριτική που ασκήθηκε στην προηγούμενη 911 Turbo, στη νέα τοποθέτησε sound symposer για να ενισχύσει τον ήχο της εισαγωγής και να ανεβάσει την ακουστική ποιότητα του βελτιωμένου μπόξερ.

Χειροκίνητο γιοκ
Για πρώτη φορά από την ένταξη της 911 Τurbo στην γκάμα της Porsche τέσσερις δεκαετίες πριν, το αυτοκίνητο έρχεται χωρίς χειροκίνητο κιβώτιο. Όπως και η τελευταία 911 GT3, η νέα 911 Turbo θα πωλείται αποκλειστικά με διπλόδισκο 7άρι σασμάν. Επίσης στο πακέτο περιλαμβάνεται και ένας ανασχεδιασμένος πολύδισκος συμπλέκτης για την τετρακίνηση, υγρόψυκτος, για βελτιωμένη αποτελεσματικότητα και πρόσθετη ικανότητα να κατεβάζει την ισχύ της 911 Turbo στο δρόμο.

Οι παραγγελίες για τη νέα 911 Turbo έχουν αρχίσει με τις πρώτες παραδόσεις να τοποθετούνται τον Σεπτέμβριο. Η εκτιμώμενη τιμή είναι €280.000 για τη 911 Turbo και 330.000 για την Turbo S, αυξημένες περίπου κατά 10% σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Όσοι πιστοί προσέλθετε…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube