IAA 2017: Αποκάλυψη για το Toyota C-HR Hy-power concept

IAA 2017: Αποκάλυψη για το Toyota C-HR Hy-power concept

Ένα concept που αποκαλύφθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης προλογίζει μια γρήγορη έκδοση του Toyota C-HR.

To Toyota C-HR Hy-power concept το οποίο αποκαλύφθηκε στη Φρανκφούρτη δείχνει, σύμφωνα με την Toyota, το δρόμο προς μια πιο σπορ έκδοση του C-HR με ισχυρότερο σύστημα κινητήρα / μετάδοσης.

Η Toyota δεν έδωσε στη δημοσιότητα το νούμερο της ιπποδύναμης, αλλά οι άνθρωποί της δήλωναν με νόημα ότι το νέο σύστημα κίνησης θα έχει σημαντικά αυξημένη ισχύ σε σχέση με τα 120 άλογα που αυτή τη στιγμή αποδίδει το υβριδικό C-HR. Στην ομιλία κατά την διάρκεια της παρουσίασης τονίστηκε η επιτυχία της Toyota στο κομμάτι της αγοράς που αφορά στα υβριδικά αυτοκίνητα. Η επένδυση της μάρκας στη συγκεκριμένη τεχνολογία τα προηγούμενα χρόνια αποδίδει, καθώς η αυξημένη ζήτηση για τέτοιου είδους κινητήριες μονάδες μειώνει το πλέον το κόστος και επιτρέπει τη δημιουργία διαφορετικών εκδόσεων ιπποδύναμης. Άρα και μιας ισχυρότερης, με πιο σπορ προσανατολισμό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Toyota C-HR 1.2T 6MT

«Το concept υπογραμμίζει τον χαρακτήρα του C-HR, δείχνοντας πως θα μπορούσε να είναι μία σπορ έκδοση. Ταυτόχρονα φέρνει στη γκάμα μας έναν ισχυρότερο υβριδικό κινητήρα», δήλωσε o εκπρόσωπος της Toyota.  Άλλωστε, είναι λογικό η Toyota να θέλει έναν ανταγωνιστή σε αυτοκίνητα όπως οι εκδόσεις Nismo του Nissan Juke. Το C-HR Hy-Power concept έχει κάποιες σχεδιαστικές αλλαγές στις λεπτομέρεις, άλλους τροχούς και χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος. Το αυτοκίνητο με την κουπέ γραμμή του φαίνεται έτσι κι αλλιώς φουτουριστικό και επιθετικό, σε βαθμό που νομίζεις ότι κατά λάθος κατέληξε crossover, ενώ είχε ξεκινήσει για σπορ hatchback. Η Toyota άλλωστε είχε λανσάρει το C-HR με μια συμμετοχή στον 24ωρο αγώνα του Nurburgring, πριν το επίσημο ντεμπούτο στην αγορά. Δείχνοντας από τότε το πώς φαντάζεται το νέο μοντέλο της.


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube