Αποκάλυψη για το Mazda CX-8

Αποκάλυψη για το Mazda CX-8

Η Mazda έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του ολοκαίνουργιου 7θέσιο SUV της, του CX-8.

Αποκαλύπτοντας ένα παρόμοιο προφίλ με αυτό των CX-5 και CX-9, η μοναδική επίσημη φωτογραφία του CX-8 ήρθε σε συνέχεια της επίσης επίσημης επιβεβαίωσης της ύπαρξης του αυτοκινήτου που δόθηκε με την πρώτη φωτογραφία του εσωτερικού τον περασμένο Απρίλιο.

Η ιαπωνική εταιρεία δεν έδωσε άλλες πληροφορίες, αλλά από τη στιγμή που το CX-8 τοποθετείται στην γκάμα της Mazda μεταξύ των CX-5 και CX-9, θα πατά πάνω στο μεταξόνιο των 2,93 m, όπως και το CX-9, προσφέροντας κι αυτό 7θέσια διάταξη στο σαλόνι –ωστόσο θα υπάρχει και 5θέσια έκδοση.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το CX-8 είναι 17,5 πόντους κοντύτερο από το CX-9, δηλαδή με μήκος 4,9 m, καθώς και  1,7 πόντους πιο χαμηλό και 1,29 cm πιο στενό, κάτι που το φέρνει στο ίδιο πλάτος με το CX-5. Ως εκ τούτου, ένα πιο μακρύ 7θέσιο CX-5 παρά ένα συρρικνωμένο CX-9.

Σε αντίθεση με το τελευταίο, που κινείται αποκλειστικά με τον 2,5λιτρο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα τούρμπο της εταιρείας, το 7θέσιο CX-8 θα διατίθεται και με μοτέρ ντίζελ. Η Mazda επιβεβαίωσε ότι στην Ιαπωνία το αυτοκίνητο θα διατίθεται με τον 2,2λιτρο 4κύλινδρο τουρμποντίζελ SKYACTIV-D που θα συνδυάζεται με το 6τάχυτο αυτόματο σασμάν SKYACTIV-DRIVE.

Το CX-8 προς το παρόν θα είναι διαθέσιμο μόνο στην ιαπωνική αγορά –κατά το τέλος του χρόνου-, χώρα όπου δεν διατίθεται το CX-9, κάτι που το καθιστά την ναυαρχίδα της εταιρείας στην εγχώρια αυτοκινητική σκηνή. Ωστόσο, πολλοί εισαγωγείς, ειδικά στις αγορές της Ασίας-Ειρηνικού, αλλά και στις ΗΠΑ και Καναδά, δήλωσαν ότι το CX-8 θα ήταν μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στην γκάμα των SUV που αυτή τη στιγμή απαρτίζεται από τα CX-3, CX-5 και CX-9.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε νέο Mazda CX-3 1.5 SkyActiv-D

«Το CX-8  είναι ένα αυτοκίνητο που διατίθεται μόνο στην ιαπωνική αγορά και αν η διάθεσή του ήταν να γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο θα ήταν κάτι που θα σκεφτόμασταν οπωσδήποτε», δήλωσε ο Tony Mee, εκπρόσωπος της Mazda Australia σε αντίθεση με τις φήμες που θέλουν αυτή την περίπτωση να έχει αποκλειστεί.

Παρόμοιο παγκόσμιο ενδιαφέρον εξέφρασαν στελέχη διαφόρων αγορών για το κουπέ-crossover CX-4 που μέχρι στιγμής προορίζεται μόνο για την κινεζική αγορά.

[Πηγή Mazda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube