Αποκάλυψη για το ανανεωμένο VW Polo

Αποκάλυψη για το ανανεωμένο VW Polo

Η VW χαρίζει μια δεύτερη νιότη στο Polo με νέους κινητήρες και συστήματα ασφάλειας.

Πέντε χρόνια μετά την παρουσίαση της πέμπτης γενιάς του Polo, η VW το ρετουσάρει για να το κάνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό. Κύρια χαρακτηριστικά της ανανέωσης είναι οι νέοι κινητήρες, το νέο σύστημα πολυμέσων και τα επιπλέον συστήματα ασφάλειας.

Εμφανισιακώς, το ανανεωμένο Polo ξεχωρίζει από τους νέους προφυλακτήρες, τα ελαφρώς διαφοροποιημένα φώτα, το χρωμιομένο φιλέτο στον εμπρός προφυλακτήρα και τις νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου. Ακόμα, στον πρόσθετο εξοπλισμό βρίσκουμε εμπρός φώτα τύπου LED, κάτι που συναντάμε για πρώτη φορά στην κατηγορία, ενώ είναι διαθέσιμα οχτώ νέα χρώματα.

Στον τομέα της ασφάλειας, το ανανεωμένο Polo προσφέρει στον βασικό εξοπλισμό το Automatic Post-Collision Braking, σύστημα που επιβραδύνει το όχημα σε περίπτωση ατυχήματος και μειώνει τις πιθανότητες περαιτέρω σύγκρουσης, και το City Emergency Braking που λειτουργεί μέχρι τα 30 km/h και επιβραδύνει το όχημα σε περίπτωση που δεν αντιληφθείτε ότι το μπροστινό αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο. Στον έξτρα εξοπλισμό συναντάμε ενεργό cruise control, ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και κάμερα οπισθοπορείας. Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι το ανανεωμένο Polo διαθέτει πλέον ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης.

Η γκάμα των βενζινοκινητήρων του ανανεωμένου VW Polo περιλαμβάνει πλέον στη βάση της τον 3κύλινδρο 1.0 του Up! με απόδοση 60 και 75 ίππους και ακολουθείται από τον 1.2 TSI με απόδοση 90 και 105 ίππους. Οι δυνατότερες εκδόσεις, BlueGT και GTI, ενδυναμώθηκαν, με τον 1.4 ACT του BlueGT να κερδίζει 10 ίππους (150 συνολικά) και τον αυτόν του GTI 12 ίππους (192 συνολικά). Αργότερα, στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, η γκάμα των κινητήρων βενζίνης θα εμπλουτιστεί και με τον νέο 3κύλινδρο 1.0 TSI που αποδίδει 90 ίππους. Σύμφωνα μάλιστα με την VW, το Polo 1.0 TSI BlueMotion έχει μέση κατανάλωση 4,1 lt/100 km και εκπέμπει 94 gr/km CO2.

Μεγάλες αλλαγές υπάρχουν και στους πετρελαιοκινητήρες, καθώς καταργούνται και οι δύο τουρμποντίζελ 1.2 TDI και 1.6 TDI. Οι δύο αυτές εκδόσεις κινητήρα θα αντικατασταθούν από έναν καινούριο 3κύλινδρο τουρμποντίζελ 1,4 λίτρων με απόδοση 75, 90 και 105 ίππους. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι κινητήρες του ανανεωμένου VW Polo πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6.

Στο εσωτερικό, συναντάμε νέο τριάκτινο τιμόνι και νέα χειριστήρια γύρω από αυτό, νέο σύστημα πολυμέσων με οθόνη 5” ή 6,5” από το αδελφό Golf και νέες ταπετσαρίες και διακοσμητικές φάσες.

Το ανανεωμένο VW Polo θα παρουσιαστεί επίσημα στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο και αμέσως μετά θα ακολουθήσει και το εμπορικό λανσάρισμά του.

[Πηγή: VW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube