Αποκάλυψη: Αυτή είναι η νέα Maserati Ghibli

Αποκάλυψη: Αυτή είναι η νέα Maserati Ghibli

Παρουσιάζεται επίσημα αύριο στην Κίνα (!) και θα λέγεται Ghibli GranLusso

Μετά από τέσσερα χρόνια στην αγορά, η Ghibli ανανεώνεται τόσο αισθητικά όσο και τεχνολογικά.  

H ανανέωση σηματοδοτείται λεκτικά από την προσθήκη στο όνομα Ghibli του προσιδορισμού GranLusso για να ξεχωρίζει από το απερχομενο μοντέλο. Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η Maserati λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου στο Chengdu Motorshow, της Κίνας, την Παρασκευή 25 Αυγούστου.

Σε ό,τι αφορά στις αισθητικές αλλαγές έχουμε έναν νέο εμπρός προφυλακτήρα για την Ghibli GranLusso αλλά και νέα μάσκα όπου οι προσθήκες χρωμίου δίνουν έναν πιο σπορ αλλά και ρετρό συνάμα αέρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε τη νέα Maserati Ghibli S Q4

Πίσω, ο νέος επίσης προφυλακτήρας μαζί με την αεροτομή στο χρώμα του αμαξώματος τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου με τη Maserati να τονίζει πως πέραν της αισθητικής βελτίωσης υπάρχει και βελτίωση και στην αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου. 

Στην ξεχωριστή εμφάνιση (αλλά και λειτουργικότητα) του μοντέλου πρέπει να προσθέσουμε και την ύπαρξη πλέον LED Matrix προβολέων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε τη νέα Maserati Ghibli Diesel

Σημαντική εξέλιξη σε ό,τι αφορά στον τεχνολογικό εξοπλισμό της GranLusso είναι η προσθήκη συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης που μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν, κάτι που όπως σημειώνεται αρμοδίως, ανοίγει την πόρτα της  μάρκας στην υιοθέτηση συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.  

Με την εταιρεία να μην έχει ανακοινώσει τίποτα για τα μηχανικά σύνολα που θα κινούν την Ghibli GranLusso, εκείνο που αναμένουμε είναι να δούμε κάτω από το καπό είναι ο twin-turbo τρίλιτρος V6 με τους 350 και 410 ίππους (ανάλογα την χαρτογράφηση) και ο γνωστός μας τρίλιτρος V6 diesel με τους 275 ίππους

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube