Αποκαλύφθηκε το πρώτο επίσημο σκίτσο του νέου Volkswagen Golf

Αποκαλύφθηκε το πρώτο επίσημο σκίτσο του νέου Volkswagen Golf

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser σκίτσο από την επόμενη γενιά του Golf, που θα λανσαριστεί το καλοκαίρι του 2019.

Η επίσημη παρουσίαση της όγδοης γενιάς Golf απέχει σχεδόν έξι μήνες. Μόνο.

Γι’ αυτό και η Volkswagen έκρινε πως είναι η ώρα να ξεκινήσει το παιχνίδι της επικοινωνίας και στο ετήσιο συνέδριο της αποκάλυψε το πρώτο επίσημο σκίτσο του αυτοκινήτου. Το νέο Golf είναι προγραμματισμένο να αποκαλυφθεί το ερχόμενο καλοκαίρι, με την παραγωγή του να ξεκινάει τον Ιούνιο. Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του πρώτου μέλους της ηλεκτρικής οικογένειας ID δηλαδή.

Η νέα γενιά του εμβληματικού μικρού οικογενειακού, θα βασίζεται σε μια εξελιγμένη έκδοση της πλατφόρμας MQB που χρησιμοποιεί η σημερινή, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες θα είναι σχεδόν 70 kg πιο ελαφριά.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες και τα κιβώτια, επί το πλείστο θα είναι ίδιο με του σημερινού μοντέλου. Ωστόσο στη γκάμα πετρελαίου μάλλον θα ενταχθεί ένας νέος 1.5 TDI που θα αντικαταστήσει τον γνωστό μας 1.6. Το μεγάλο νέο βέβαια είναι οι εξηλεκτρισμένες εκδόσεις, που θα χρησιμοποιούν ήπιο, 48βολτο υβριδικό σύστημα. Αυτό θα αφορά και στις κορυφαίες εκδόσεις GTI και R, οι οποίες θα είναι ακόμα πιο ισχυρές. Η μόνη έκδοση που δε θα έχει συνέχεια σε σχέση με τη σημερινή γκάμα είναι προφανώς η ηλεκτρική, αφού θα αντικατασταθεί από το ID.

Ωστόσο η μεγαλύτερη μεταμόρφωση της νέας γενιάς θα έχει να κάνει με την ψηφιακή τεχνολογία και τη συνδεσιμότητα: «Θα είναι επανάσταση. Το περιβάλλον θα είναι πλήρως ψηφιακό, με μοναδικό αναλογικό στοιχείο το τιμόνι», δήλωσε ο Klaus Bischoff, επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας.

[Πηγή: AutoExpress.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube